Islamisk Stat truer Storbritannien i ny henrettelses-video

En video er dukket op på nettet, hvor britisktalende IS-militant truer David Cameron. Fem mænd, som hævdes at være britiske spioner, bliver derefter skudt og dræbt

Islamisk Stat har på det seneste lidt afgørende nederlag i blandt andet Raqqa, og nu er en af de modbydelige henrettelsesvideoer igen dukket op på nettet. (Foto: AP)
Islamisk Stat har på det seneste lidt afgørende nederlag i blandt andet Raqqa, og nu er en af de modbydelige henrettelsesvideoer igen dukket op på nettet. (Foto: AP)

Storbritannien og premierminister David Cameron trues i en ny video, der er dukket op på nettet, og som menes at være produceret af militante i Islamisk Stat.

Det skriver Skynews.

I videoen, som ingen officielle myndigheder ifølge Ekstra Bladets oplysninger endnu har konstateret ægte, bliver fem mænd med mellemøstligt udseende skudt og dræbt. De er klædt i orange fangedragter, og en maskeret IS-militant fortæller i videoen med britisk accent, at de fem er tilfangetagne spioner for Storbritannien, og at Cameron er 'en sinke'.

Et barn, som ifølge Skynews også taler med britisk accent, dukker senere op i videoen iført IS-tørklæde og en camouflagedragt.

I videoen, som kun meget få vestlige medier har valgt at bringe, står den maskerede IS-militante bag de knælende fanger, mens han taler og kalder premierministeren for 'en slave af Det Hvide Hus'.

- Man skulle have troet, at du havde lært lektien fra din ynkelige chef i Washington og hans forfejlede kampagne mod Islamisk Stat. Men det lader til, at du som dine forgængere Blair og Brown er lige så arrogant og tåbelig, siger den militante.

- Faktisk David, så er du mere som en sinke, fortsætter IS-krigeren og gør siden opmærksom på, at Storbritannien vil tabe krigen.

Heller ikke Ekstra Bladet ønsker af hensyn til ofrene at vise videoen.

The Royal Air Force har udført 10 luftangreb på Islamisk Stats stillinger i Syrien siden tidligt i december, hvor et flertal i det britiske parlament bakkede op om brugen af militær magt i landet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere