Islamisk Stat udgiver regler for voldtægt af kvindelige sex-slaver

IS har udgivet en fatwa, hvori de beskriver deres regler omkring voldtægt af kvindelige slaver

Fatwaen blev fundet af amerikanske soldater under en razzia.
Fatwaen blev fundet af amerikanske soldater under en razzia.

Teologer i Islamisk Stat har udsendt et reglement for, hvordan og hvornår 'ejerne' må voldtage deres kvindelige slaver. Det skriver Reuters.

Islamisk Stat forsøger tilsyneladende at stoppe, hvad de kalder overtrædelser i behandlingen af tilfangetagne kvinder, med en yderst detaljeret fatwa, der beskriver reglerne.

En fatwa er ligeså gældende som en lov, og denne kaster et nyt lys over, hvordan Islamisk Stat forsøger at retfærdiggøre sexslaveri ved at genfortolke århundrede gamle regler.

  Samfund Frankrig: IS har sat mange falske pas i omløb

Læs fatwaen her.

Fatwaen blev fundet blandt andre dokumenter af amerikanske militærstyrker under en razzia rettet mod en leder i islamisk stat i Syrien tilbage i maj. Det skriver Reuters.

I reglementet står der blandt andet, at det er forbudt for en far og en søn at have samleje med den samme kvindelig slave, og en slaveejer af en mor og en datter må ikke have samleje med dem begge.

FN og menneskerettighedsgrupper har anklaget Islamisk Stat for systematisk at have bortført og voltaget tusindvis af kvinder og piger helt ned til 12 år.

Mange af kvinderne er blevet givet til krigere som belønning for deres arbejde.

Islamisk Stat har pralet af en gruppe, der bliver kaldt 'krigsgevinster', som er etableret til formålet. Det skrev Reuters mandag.

Foto: AP Krimi To anholdt i Belgien: Mistænkt for at planlægge terror nytårsaften