Italiens politi afslører celle, som planlagde angreb

De anholdte, der sættes i forbindelse med Islamisk Stat, havde øjensynligt planer om angreb i London og Rom

To mænd er tirsdag blevet anholdt af italiensk politi, som mistænker dem for at have planlagt terrorangreb mod flere mål i London og Rom. Politiet mener, at de to anholdte har forbindelser til Frankrig og Belgien.

Der var udstedt en anholdelsesordre på de to mænd. Samtidig foreligger der anholdelsesordrer for tre andre, som endnu ikke er pågrebet af myndighederne.

Fire af mændene er fra Afghanistan. Den femte er pakistaner.

De er alle bosat i Apulien i det sydøstlige Italien, oplyser en efterforsker til Reuters.

- Myndighederne mener, at mændene er tilknyttet et terrornetværk med forbindelser i Frankrig og Belgien, skriver det italienske nyhedsbureau Ansa.

Politiet har fundet fotos på de to anholdte mænds mobiltelefoner af formodede angrebsmål som seværdigheder i Rom samt et hotel og en restaurant i London.

Ifølge politiet er det sandsynligt, at mændene har tilknytning til islamistiske oprørere i Irak og Afghanistan.

De to anholdte sættes i forbindelse med Islamisk Stat.

- Cellen, der står for en voldelig jihadistisk ideologi og kampteknik, har via internettet spredt instruktioner og manualer med opskrifter på sprængstoffer, hedder det i politiets pressemeddelelse.

De mistænkte har rejst rundt i Europa på dyre rejser, som er blevet betalt med kontanter.

Under efterforskningen har myndighederne også opdaget detaljer om smuglerruter for flygtninge og migranter ind i Italien eller gennem Ungarn og Calais.

De to anholdte havde begge fået tilladelse til at opholde sig i Italien af humanitære grunde. Den ene fik tilladelsen i 2011, mens den anden fik den i sidste uge. Den sidstnævnte boede stadig på modtagercenter for asylansøgere, da han blev anholdt.