Italiens premierminister afviser militært indgreb i Syrien

I kølvandet på skudangreb har Frankrig fået militær opbakning, men det skal Italien ikke være en del af

Det er udelukket, at Italien involverer sig militært i Syrien, selv om flere lande har øget deres indsats i kampen mod Islamisk Stat, som kontrollerer flere områder i Irak og Syrien.

Det siger den italienske premierminister, Matteo Renzi, søndag.

- Hvad vi mindst af alt har brug for, er rygmarvsreaktioner uden strategisk vision. Vi kan godkende alt, bortset fra et 'Libyen nummer to', siger han med henvisning til den internationale koalition, som afsatte Muammar Gaddafi.

Fire års borgerkrig i Libyen har vist, at den militære indgriben i 2011 af den daværende franske præsident, Nicolas Sarkozy, ikke var et 'lykkeligt valg', lyder det fra Renzi.

Frankrig var sammen med Danmark en del af en international koalition, som støttede et anti-Gaddafi oprør, som styrtede ham.

Renzi udtrykker respekt for den nuværende franske præsident, François Hollande, som har beordret luftangreb mod Islamisk Stat i Syrien og har fløjet fra USA til Rusland for at vinde international opbakning.

- Men han leder et såret Frankrig, som er nødt til at give et modsvar, siger Renzi.

Storbritannien har udført luftbombardementer i Syrien for første gang for at støtte op om Frankrig, mens også Tyskland har valgt at engagere sig i Syrien, dog uden at udføre luftangreb.

Den franske præsidents flyvende diplomati og den optrappede indsats mod Islamisk Stat skyldes angrebene i Paris, hvor 130 mistede livet fredag 13. november.

Den ekstremistiske bevægelse har taget skylden for angrebet.