Annonce:
Annonce:

Jøder er positive over for muslimers fredsring

Det er vigtigt, at alle tager ansvar og skaber modvægt til hadefulde aktiviteter, mener jødisk samfund

Annonce:
Følg Terror

Det er vigtigt, at alle tager et ansvar for at skabe modvægt til hadefulde aktiviteter efter de uhyggelige drab forrige weekend.

Det siger formanden for Det jødiske samfund i Danmark, Dan Rosenberg Asmussen, i en kommentar til danske muslimers initiativ til en fredsring på Rådhuspladsen i København på fredag.

- Jeg synes, at alle bør tage et ansvar med afsæt i de uhyggelige drab for netop at tage et opgør med had og fordomme. Det er en måde at signalere, at man ønsker at gøre op med det, siger Dan Rosenberg Asmussen til Ritzau.

Ifølge det franske nyhedsbureau AFP har den danske muslimske organisation The Network planer om at danne en fredsring af muslimer i hjertet af København fredag.

Annonce:

Det sker for at protestere mod hadforbrydelser efter forrige weekends skudangreb ved kulturhuset Krudttønden på Østerbro og synagogen i Krystalgade. Attentaterne kostede to uskyldige mennesker livet.

- Vi accepterer ikke angreb på folk, uanset om det vedrører Finn, Dan eller Aisha. Vi ønsker at sende et signal om, at vi alle har et ansvar for trivsel og sikkerhed i København, siger The Networks talsmand Tanwir Ahmad ifølge AFP.

The Network er et netværk af muslimske akademikere, og talsmanden lægger ikke skjul på, at fredsringen af muslimer i Oslo lørdag har givet inspiration til fredsringen på Rådhuspladsen.

Initiativet kommer også, efter at politiet har afvist en fredsring omkring synagogen i Krystalgade.

Det var den fredsring, som Niddal El-Jabri foreslog, men som politiet afviste af sikkerhedsmæssige årsager. Niddal El-Jabri, der selv er troende muslim, sagde til DR Nyheder, at have havde det dårligt over, at jøder skal være så bange.

Annonce:

- Jeg er uforstående over for, at der skal være nogen, der skal true dem, sagde Niddal El-Jabri til DR Nyheder om motivationen for at lave en fredsring om synagogen.

I stedet for en fredsring af muslimer i Krystalgade for at tage afstand fra terrorangrebet og dets konsekvenser, ser det ud til, at muslimer i stedet danner en symbolsk fredsring på Rådhuspladsen i stedet.

Også i Sverige planlægger muslimske organisationer en fredsring ved en synagoge i Stockholm.

Det jødiske samfund i Danmark har omkring 2000 medlemmer. Formanden Dan Rosenberg Asmussen skønner, at der i alt bor mellem 5000 og 6000 jøder i Danmark.

/ritzau/

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: