Jøder: Vi fik ikke ekstra beskyttelse efter Hebdo-angreb

Mosaisk Troessamfund kan ikke genkende statsministerens udmelding om, at sikkerhed blev højnet efter angreb

Her fortæller et par venner om den nu afdøde Dan Uzan

Beskyttelsen af de danske jøder blev ikke skærpet efter angrebet på Charlie Hebdo i Paris 12. januar, selv om statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) efter angrebene i København i weekenden har sagt det modsatte.

Sådan lyder det ifølge Jyllands-Posten fra det jødiske samfund.

Jøderne har således hverken oplevet øget bevogtning af synagogen i Krystalgade, trossamfundets skole på Østerbro, det jødiske museum ved Christiansborg eller de jødiske ældreboliger.

Det siger formanden for Mosaisk Troessamfund, Dan Rosenberg Asmussen, til avisen.

Politi: Gerningsmand skød 40 gange

Han havde kort efter Paris-angrebet et møde med justitsminister Mette Frederiksen (S) om jødernes sikkerhedssituation i Danmark.

- Siden er der faktisk ikke sket noget. Der er ikke sket en ændring. Jeg har ikke nogen viden om, at der er sket en forhøjelse af sikkerhedsniveauet, siger han til avisen.

Her bliver Dan hyldet på sin gamle hjemmebane

Tirsdag aften oplyste PET, at efterretningstjenesten meget nøje følger jødernes beskyttelsesbehov i kølvandet på terrorangrebet i København, hvor en 37-årig jødisk synagoge-vagt mistede livet.

- PET følger trusselsbilledet meget tæt i relation til det jødiske samfund i Danmark og har en løbende dialog med det jødiske samfund om sikkerhedssituationen og sikkerhedsforanstaltning, lyder det i en pressemeddelelse.

- Beskyttelsesniveauet fastsættes på baggrund af en politi- og sikkerhedsfaglig vurdering og tilpasses løbende i lyset af trusselsbilledet, skriver PET.

Efterretningstjeneste vil dog ikke løfte sløret for omfanget af deres beskyttelse af jøderne eller konkretisere, hvordan PET beskytter jøderne.

På et pressemøde tirsdag for den internationale presse udtalte Helle Thorning-Schmidt, at 'beskyttelsen af den jødiske synagoge er blevet styrket efter angrebene i Paris'.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?