Jødisk formand: Dan døde ikke forgæves

- Det er en historisk sørgedag, siger Dan Rosenberg Asmussen, formand for Det Jødiske Samfund, om Dan Uzans begravelse

Der venter både familie og venner til den dræbte Dan Uzan nogle ualmindeligt hårde timer, når de onsdag eftermiddag skal sige det sidste farvel til den 37-årige mand.

- Jeg er på vej til en meget barsk oplevelse, siger Dan Rosenberg Asmussen, der er formand for Det Jødiske Samfund, da Ekstra Bladet møder ham på vej mod det jødiske kapel.

Politiet overvåger Dans begravelse

- Det er en historisk sørgedag, siger han og henviser til, at Dan Uzan blev det ene af to dødsofre, da en terrorist lørdag gik amok i København. Dan Uzan stod vagt ved en Bat Mitzvah - en jødisk konfirmation - da han blev skudt i hovedet på klos hold.

- Hele det jødiske samfund er i chok over, at det kan ske i Danmark, men vi er samtidig meget bevæget over al den støtte, vi har fået - det er meget bevægende, siger Dan Rosenberg Asmussen.

Medie: Svenske livvagter jog terrorist på flugt

- Dans familie skal tænke på, at han ikke døde forgæves. Han forhindrede en meget stor katastrofe, og det må give dem noget styrke, tilføjer han med henvisning til, at den 22-årige terrorist aldrig nåede ind til selve festen, hvor der var omkring 80 inviterede gæster.

Han afslutter med at sige, at han ikke håber, weekendens forfærdelige hændelser fører til øget polarisering mellem muslimer, jøder og kristne i Danmark.

Grafisk overblik: Terror i København

Dan Rosenberg Asmussen er blandt tre talere til dagens begravelse, der starter klokken 14. Omkring 100 betjente er allerede mødt for at sikre de mange gæster.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.