Jordan i hidsig retorik: Vi vil udslette Islamisk Stat

De hævntørstige udtalelser fortsætter efter afbrænding af tilfangetaget jordansk pilot

Jawdat al-Kaseasbeh, der er bror til den dræbte pilot Muath al-Kaseasbeh, tog del i en hyldest af den jordanske regerings udvidede strategi mod Islamisk Stat torsdag. (Foto: AP)
Jawdat al-Kaseasbeh, der er bror til den dræbte pilot Muath al-Kaseasbeh, tog del i en hyldest af den jordanske regerings udvidede strategi mod Islamisk Stat torsdag. (Foto: AP)

Den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS), der især hærger i Irak og Syrien, har på kort tid formået at gøre sig uvenner med det meste af verden.

Men selvom blandt andet USA og EU har været skarpe i retorikken over for terrororganisationen, er det ingenting i forhold til de trusler, Syrien og Iraks naboland Jordan er kommet med den seneste tid.

Jordan har været en del af den USA-ledede koalition mod Islamisk Stat siden september, men siden Islamisk Stat tirsdag offentliggjorde en video af afbrændingen af den jordanske pilot Muath al-Kasaesbeh, har Jordan skruet kraftigt op for landets engagement i kampen mod den islamistiske gruppe.

Jordan løslader islamist - der kritiserer IS

Og nu bliver der slet ikke lagt fingre imellem, når der skal sættes ord på, hvad målet med Jordans engagement er.

Ifølge den jordanske indenrigsminister, Hussein al-Majali, er de seneste bombardementer af Islamisk Stat-grupperinger nemlig 'begyndelsen på en fortsat proces, der har til mål at eliminere dem og udslette dem fuldstændig', siger han til det jordanske statsmedie al-Rai ifølge nyhedsbureauet AP.

Vil jage dem overalt
Jordan har siden torsdag intensiveret bombardementerne af IS, og onsdag henrettede Jordan et tilfangetaget medlem af Islamisk Stat som hævn for drabet på den jordanske pilot.

Og Hussein al-Majali fortæller, at Jordan vil fortsætte jagten på de militante islamister 'hvor de end er'.

Tidligere på ugen var også Jordans konge Abdullah ibn al-Hussein ude for at rasle med sablen, da han annoncerede, at han personligt ville tage del i angrebene mod IS.

Konge citerer Clint Eastwood: Jeg skal personligt bombe IS

Bekymring for angreb i Jordan
De mange skarpe udmeldinger fra jordansk side har skabt bekymring for, at IS vil indlede angreb i Jordan som modsvar på de opsigtsvækkende udtalelser.

Den jordanske indenrigsminister forsikrer dog, at de jordanske sikkerhedsstyrker har godt fat og er klar til 'enhver, der vil forstyrre den jordanske sikkerhed'.

Midt i de voldsomme bombardementer af IS fra jordansk side, hævder den islamistiske gruppe, at et amerikansk gidsel er blevet dræbt af jordanske bomber.

Islamisk Stat: Jordanere har bombet amerikansk gidsel

Familien til det formodede dræbte gidsel, 26-årige Kayla Jean Mueller, håber dog fortsat på, at oplysningerne er forkerte, og de amerikanske myndigheder oplyser, at der ikke er nogen beviser, der indikerer, at et jordansk luftangreb skulle have dræbt den amerikanske kvinde, skriver USA Today.

En del gerningsmænd synes at gå fri

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.