Jordans regering: Pilot blev dræbt 3. januar

Stats-tv i Jordan rapporterer, at den jordanske pilot - som meldes brændt til døde - blev dræbt 3. januar

Foto: AP
Foto: AP

Jordans regering bekræfter, at islamister fra Islamisk Stat har dræbt en pilot, som islamisterne har holdt som gidsel, allerede 3. januar.

Det rapporterer stats-tv i Jordan.

Flere steder i Jordan er der blevet udvist bred sympati med gidslet Muath al-Kasaesbeh. Nu påstår Islamisk Stat, at han er død. (Foto: AP) Terror Islamisk Stat i video: Vi har brændt jordansk pilot

Piloten Muath al-Kasaesbeh blev taget til fange af de yderliggående militante i december, da hans F-16-fly styrtede ned ved Eufrat-floden i det nordlige Syrien, hvor Islamisk Stat har kontrollen.

Jordan har forsøgt at forhandle med den islamistiske gruppe om en fangeudveksling, men det lykkedes ikke at nå et resultat.

Står meldingen fra den jordanske regering til troende, skulle Muath al-Kasaesbeh imidlertid være dræbt længe før, at jihadisterne tilbød at gå ind i forhandlinger med Jordan om at redde hans liv i en fangeudveksling.

Jordan havde flere gange under forløbet afkrævet Islamisk Stat beviser på, at piloten fortsat var i live.

Den amerikanske regering oplyser, at man i øjeblikket undersøger og vurderer videoens autenticitet.

- USA fordømmer på det kraftigste IS' handlinger og vi appellerer til en øjeblikkelig løsladelse af alle gidsler, siger talskvinde Bernadette Meeha.

- Vi er solidarisk med den jordanske regering og det jordanske folk.