Journalist var mistænkt for terror: Det har ødelagt mit liv

Freelancejournalisten, Fayçal Cheffou, var fængslet i fire dage for at stå bag terrorangrebet i Bruxelles. Nu står han frem og fortæller om, hvordan det har ødelagt hans liv

Fayçal Cheffou blev mistænkt for at stå bag terrorangrebet. (FOTO: REX/All Over Press)
Fayçal Cheffou blev mistænkt for at stå bag terrorangrebet. (FOTO: REX/All Over Press)

Tirsdag før påske blev 32 mennesker dræbt under et terrorangreb i den belgiske hovedstad, Bruxelles.

Kort tid efter angrebet blev der offentliggjort billeder af tre mænd, der angiveligt var gerningsmændene bag.

To af mændene blev identificeret, og politiet fandt ud af, at de to mænd havde sprunget sig selv i luften. Den sidste mistænkte blev identificeret som freelancejournalisten, Fayçal Cheffou. Det skulle vise sig at være ganske forkert.

Belgiske medier har tidligere skrevet, at manden med hatten er Faycal Cheffou, som i dag er blevet løsladt, men politiet har fået sine mistanker om det afkræftet. Terror Dødstal stiger efter terror i Belgien

Nu fortæller Fayçal Cheffou til den belgiske avis Derniere Heure, hvordan han oplevede dagene efter terrorangrebet som journalist og som mistænkt for at stå bag.

Han blev anholdt og varetægtsfængslet af belgisk politi tre dage efter angrebet. Der sad han i fire dage, indtil han igen blev løsladt. Der var ikke nok beviser imod Cheffou, der fortæller, at anholdelsen og de fire dage i fængslet har haft fatale konsekvenser for hans liv.

- Mit liv er ødelagt, siger Fayçal Cheffou til den belgiske avis Derniere Heure.

Belgiske medier har tidligere skrevet, at manden med hatten er Faycal Cheffou, som i dag er blevet løsladt, men politiet har fået sine mistanker om det afkræftet. Foto: Politiet Terror Her er de mistænkte efter Bruxelles-angreb

Der blev offentliggjort et billede af tre mænd, der gik ved siden af hinanden med bagagevogne. Manden længst til højre med hat på blev forvekslet med Fayçal Cheffou.

Det belgiske politi fortalte offentligheden, at de nu havde fanget 'manden med hatten'. Efterfølgende blev hans navn og et billede af ham vist i hele verden, og han blev kendt som en af bagmændene.

Bliver truet på livet
Selv om samtlige medier rettede deres artikler, da Fayçal Cheffou blev løsladt for mangel på beviser, og fordi han havde et alibi, har det haft store konsekvenser for freelancejournalisten, at han blev mistænkt for at være terrorist.

- Alle kender mit navn, og jeg er blevet truet på livet. Jeg har et liv og en familie. Forestil jer, hvad min og mor og søster går gennem nu, siger Fayçal Cheffou til Derniere Heure.

ægteparret Stephanie og Justin Shults var i lufthavnen for at sætte Stephanie Shults mor af. Nu er de begge døde som følge af selvmordsbomber. (Foto: Privat) Terror Ægtepar omkommet under Bruxelles-terror: Satte mor af i lufthavnen

En taxachauffør mente, at han kunne genkende Fayçal Cheffou som en af de tre, han havde kørt i lufthavnen lige inden angrebet. De to andre passagerer i taxaen var angivelig Ibrahim El Bakraoui og Najim Laachraou, der efterfølgende sprængte sig selv i luften.

Fayçal Cheffou har tidligere været mistænkt af belgisk politi for at have forsøgt at rekruttere jihadister. han påstår selv, at det ikke er sandt.

Et Brussels Airlines fly blev det første til at lette efter Bruxelles-lufthavnen Zaventem genåbnede søndag. Lufthavnen har været lukket siden terrorangrebet 22. marts. (AP Foto/Geert Vanden Wijngaert) Nyheder Første fly er lettet fra Bruxelles-lufthavn

Belgisk politi har frigivet denne overvågingsvideo af 'manden med hatten'