Kenya-massakre: Overlevede efter to dage i garderobe

Den blot 19-årige Cynthia Cheroitich overlevede det brutale skoleskyderi i Kenya ved at gemme sig i en garderobe

Folk står i kø for at se de nøgne, døde terrorister. (Video: AP)

Torsdag vil for altid blive husket som en tragisk dag i Garossa Kenya. Tidligt torsdag morgen, mens de studerende fortsat lå og sov, blev det lokale universitet angrebet af bevæbnede Al-Shaabab-terrorister med døden til følge for 148 mennesker, inklusive 124 studerende, tre politimænd og tre soldater.

Trods kaotiske tilstande under angrebet lykkedes det den 19-årige studerende Cynthia Cheroitich at gemme sig i en garderobe, hvor hun blev i over to døgn. Det eneste hun fik at spise var håndcreme, mens hun lå og gemte sig under en bunke tøj.

Terror - 4. apr. 2015 - kl. 22:02 Folk står i kø for at se nøgne, døde terrorister

Cynthia blev fundet efter angrebet og kørt på hospitalet, hvor hun fortsat er under observation, skriver nyhedsbureauet AP.

Kenyanske soldater gennemgik bygningen i dagene efter angrebet, da de pludselig hørte lyde fra gaderoben. Først turde pigen ikke komme ud, men hun blev overtalt til at forlade garderoben, da hun genkendte sin lærer stemme.

- Jeg bad bare til gud, siger Cheroitich, der er kristen, til AP.

(Foto: AP) Krig & katastrofer - 4. apr. 2015 - kl. 06:47 Fem personer anholdt for angreb på universitet i Kenya

Angrebet er det mest blodige i Kenya, siden bombningen af den amerikanske ambassade i Nairobi i 1998, lige som det er det mest blodige angreb, terrorgruppen Al-Shabaab har udført. Kun muslimerne blev sat fri, mens resten blev indfanget.

Efter angrebet udsendte Al-Shabaab en besked, hvori de hævdede, at angrebet i Garissa langt fra bliver det sidste fra gruppens side.

- Uanset hvor meget I forsøger at forsvare jer, vil I ikke kunne stoppe endnu et blodbad, lyder det fra gruppen ifølge AP.


Pårørende sørger efter angrebet i Kenya.  (Video: AP)

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere