Knap 16 år efter angreb: 9/11-offer identificeret

Ny teknologi har identificeret et mandligt offer for angrebet i New York. 1112 er fortsat ikke identificeret

Tidligere på året offentliggjorde FBI en række nye billeder fra angrebet 11. september 2001. Se dem her.

Endnu et offer for angrebet mod World Trade Center i New York er blevet identificeret.

Det sker knap 16 år efter angrebet 11. september 2001.

Det mandlige offer er person nummer 1641, der bliver identificeret, ud af de i alt 2753 mennesker, der blev dræbt i angrebet.

Hans identitet blev fastslået ved hjælp af ny dna-teknologi, da eksperter valgte at analysere DNA'et igen.

Det er dog ikke muligt at komme nærmere ind på, hvem manden er, da hans identitet tilbageholdes på anmodning fra familien.Det oplyser sundhedsmyndigheder i New York ifølge BBC.

Tårnenes kollaps ændrede verden: 'Nu kommer vi nærmere sandheden'

Det er over to år siden, at et offer for angrebet 11. september 2001 sidst blev identificeret. Det skete i marts 2015. Her var der tale om den 26-årige Matthew Yarnell, han arbejdede i et af de to tårne, da det styrtede sammen.

1112 af de mennesker, der blev dræbt, er stadig ikke identificeret næsten 16 år efter angrebet. Der er knap 40 procent af det samlet antal ofre.

11. september 2001 kaprede 19 islamister - 15 af dem saudiarabere - fire passagerfly i USA.To af flyene torpederede World Trade Center i New York, et styrtede ned på en mark i Pennsylvania, og det sidste styrtede ned i USA's forsvarsministerium, Pentagon, i Washington D.C.

2753 mennesker blev dræbt i New York, 184 mennesker mistede livet i Pentagon, mens styrtet i Pennsylvania kostede 40 mennesker livet.I alt blev 2977 mennesker fra 93 lande dræbt. Desuden døde alle 19 islamister.

Oplev minderne om 9/11 i New York

Det var det militante netværk al-Qaeda med Osama bin Laden i spidsen, der stod bag det koordinerede angreb.

Efter angrebet indledte USA og Storbritannien et angreb på Afghanistan for at fange bin Laden og knuse al-Qaeda. Taliban, der kontrollerede store dele af Afghanistan, havde forinden afvist at udlevere bin Laden.

2. maj 2011 dræbte amerikanske elitesoldater Osama bin Laden, der gemte sig i den pakistanske by Abbottabad.