Københavns Domkirke minder terrorens ofre

Domkirken afholdt onsdag en mindegudstjeneste for terrorofre. Justitsminister Søren Pind (V) var mødt op.

Mange steder rundt om i verden har i den seneste tids været udsat for terrorangreb, og onsdag blev der afholdt en mindegudstjeneste i Københavns Domkirke for angrebenes ofre, hvor en lang række prominente personer deltog.

Senest blev Irak og Pakistan ramt af en række angreb, mens det også gik ud over Belgien for få uger siden, hvor 32 personer døde efter angreb i Bruxelles' hovedlufthavn og en metrostation inde i byen.

Blandt deltagerne ved gudstjenesten var blandt andre justitsminister Søren Pind (V), den amerikanske ambassadør Rufus Gifford, den israelske Barukh Binah, den belgiske Pol de Witte samt forfatter Jens Christian Grøndahl.

- På denne dag markerer vi, at vi står sammen. Sammen om at sørge over ofrene - og sammen i solidaritet med alle der rammes af terror, uanset hvor. Vi står samlet i fordømmelse af al terrorisme, lød det i en pressemeddelelse inden gudstjenesten.

Københavns Domkirke har stablet mindegudstjenesten på benene i samarbejde med den belgiske ambassade, Elfenbenskystens ambassade, den pakistanske ambassade og den tyrkiske ambassade.

Ambassadørerne i Danmark fra henholdsvis Elfenbenskysten, Pakistan og Tyrkiet deltog dermed også ved mindehøjtideligheden.

Ved kirkens indgang var der mulighed for at nedskrive en kort bøn eller tanke - eller at tænde et lys - for terrorens ofre.