Kort før London-terror: Attentatmand sang med sine børn i køkkenet

Naboerne til den 47-årige mand, der mandag pløjede en lastbil ind i en menneskemængde i London, fortæller nu om deres forhold til ham

Attentatmanden blev tilsyneladende reddet fra rasende tililende af en imam, Mohammmed Mahmoud, som beordrede dem til at lade føreren af varebilen være, til politiet nåede frem. Her bliver han anholdt. (Video: AP)

Britisk politi bekræftede efter mandagens terrorangreb i London, at attentatmanden er en 47-årig far ved navn Darren Osborne. Osborne er oprindeligt fra Somerset i England, men var registreret på en bolig i Pentwyn, Cardiff, hvor han boede med sin partner og fire børn.

Det skriver CNN.

Sang med sine børn
Efter angrebet var politiet til stede på adressen, hvor de gennemsøgte huset, mens naboer blev interviewet af blandt andre nyhedsbureauet PA.

Her talte de blandt andre med Khadijeh Sherizi, som var Osbornes nabo.

Hun så sin nabo i nyhederne, og blev meget overrasket over, at han stod bag sådan en handling.

- Han var i sit køkken i går eftermiddags, hvor han sang med sine børn, fortæller Khadijeh Sherizi til PA mandag, der stadig ikke helt kan forstå, hvad der er sket.

Muslimsk nabo mærkede ikke had
Også den 50-årige taxachauffør Saleem Naema udtalte sig om Osborne, efter han blev vist et billede af attentatmanden og spurgt, om han kendte ham.

Saleem Naema var også Osbornes nabo, og kendte ham udemærket.

- Jeg har boet her i fem år. Han (Darren Osborne, red.) boede her allerede, da jeg flyttede ind, fortæller Saleem Naema til PA, og fortsætter:

- Hvis jeg nogensinde manglede noget, så ville han komme over. Jeg kan virkelig ikke forstå, at han ville gøre sådan noget. Jeg er muslim.

Det skete der
Selvom Osborne tidligere på dagen blev set med sine børn, hvor stemningen åbenbart var god, så pløjede han 20 minutter over midnat en varevogn ind i en menneskemængde tæt ved en moske i Finsbury Park i det nordlige London.

En person er død og otte er såret, heraf to alvorligt.

Osborne blev efterfølgende arresteret og ifølge Sky News sigtet for bl.a. terror. Ifølge vidner råbte han: 'Jeg vil dræbe muslimer', inden han blev overmandet af tililende.

Både den dræbte og alle de sårede er muslimer.

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.