Kristian Jensen: Vi skal rejse og ikke frygte terror

Mindst 36 mennesker er døde efter et tredobbelt bombeattentat i Istanbuls Atatürk-lufthavn tirsdag aften

Kristian Jensen er Udenrigsminister i Danmark. Foto: Kristian Jensen
Kristian Jensen er Udenrigsminister i Danmark. Foto: Kristian Jensen

Danskerne skal rejse ud og opleve verden - ikke frygte terror - men være opmærksomme.

Det er budskabet fra udenrigsminister Kristian Jensen (V), efter at mindst 36 mennesker er døde i et tredobbelt bombeattentat i Istanbuls Atatürk-lufthavn tirsdag aften.

Kristian Jensen er og var selv i Tyrkiet, da angrebet fandt sted, fordi han besøger det danske F-16 kampfly-bidrag på Incirlik-basen i Tyrkiet.

- Vi skal ikke være bange. Vi skal være opmærksomme på, hvad der sker omkring os, fordi vi kan se, at terroristerne er ligeglade med vores og deres eget liv.

- Vi skal stadigvæk rejse og opleve livet og verden. Vi skal ikke lade os begrænse af terrorisme, men være opmærksomme på, at der kan ske ting og sager, siger Kristian Jensen.

F-16-bidraget er sat ind for at bekæmpe den militante bevægelse Islamisk Stat (IS). Flyene opererer blandt andet i Syrien.

Tyrkiets premierminister, Binali Yildirim, bekræftede ved 02-tiden dansk tid, at mindst 36 er dræbt efter angrebet mod Tyrkiets største lufthavn. Dødstallet inkluderer ikke gerningsmændene.

Angrebet er det sjette store i Tyrkiet - alene i år. Bruxelles og Paris er også blevet ramt af terror de seneste måneder.

- Jeg bliver vred på vegne af dem, der har mistet liv, venner og familie, siger Kristian Jensen om det seneste angreb i Tyrkiet.

- Jeg er vred, fordi det ikke er lykkes os at være effektive nok til at få standset terrorisme rundt om i verden. Det betyder, vi skal gøre endnu mere for at arbejde sammen politimæssigt og politisk for at bekæmpe terrorisme, siger han.

IS har endnu ikke taget ansvaret for angrebene i Atatürk-lufthavn, men pilen peger i den retning.

- Man kan ikke lade være med at tænke på, at det her er noget, vi har set fra Islamisk Stat tidligere. Vi ved, at det er nogen, som er fuldstændig ligeglade med andre menneskers liv og førlighed.

- Denne barbariske indstilling til tingene er noget, vi skal bekæmpe. Både militært og ved at at stoppe radikalisering, siger udenrigsministeren.