Læge i Tunesien: Det har været forfærdeligt

En tysk kvinde kæmper for sit liv, efter hun blev ramt af skud i hovedet under terrorangreb fredag - hendes mand blev slået ihjel. Ekstra Bladet har besøgt hospitalet, hvor de fleste sårede blev bragt hen

Anæstesilæge Nedhir Sfeyhi var på arbejde på Universitetshospitalet i Sousse, da terrorangrebet fandt sted. (TV: Jakob Jørgensen=

SOUSSE, TUNESIEN (Ekstra Bladet): Den brutale nedskydning af solbadende turister har ikke kun påvirket byens øvrige badegæster. Også på hospitalerne,

- Det har været en forfærdelig oplevelse for os her på hospitalet. Det er første gang, vi har oplevet et angreb som dette - og vi arbejdede i 12-13 timer i træk uden hvile, siger Nedhir Sfeyhi, der er anæstesilæge på Universitetshospitalet i Sousse, til Ekstra Bladet.

Familien Madsen og Rasmussen mener, Bravo Tours håndtering af terrorangrebet har været under al kritik. Fra venstre: Gustav, Per, Tina og William. (Foto: Jakob Jørgensen) Terror Dansk familie i Tunesien: Sikkerheden har været til grin

Her blev 24 af de 36 sårede bragt hen efter angrebet på stranden og hotellet i den tunesiske badeby, men kun syv er tilbage i dag - to tyskere, tre englændere, en belgier og en tuneser. Fire af dem ligger på intensiv-afdelingen.

- Vi har en 30-årig tysk kvinde indlagt, som er i meget kritisk tilstand. Hun er blevet ramt i ansigtet og i benet, og hun ligger i koma og har brug for hjælp til at trække vejret, fortæller Nedhir Sfeyhi. Hun var på ferie og lå på stranden, da den 23-årige terrorist trak sin Kalashnikov ud af en parasol og skød vildt omkring sig. Hendes mand overlevede ikke.

Hospitalet i Sousse, hvor mange af de sårede blev indlagt. (Foto: Jakob Jørgensen)
Hospitalet i Sousse, hvor mange af de sårede blev indlagt. (Foto: Jakob Jørgensen)

Terror Her endte terroristens blodbad

- Ved siden af hende ligger en 50-årig mand fra Belgien, som er blevet skudt i armen. Han er ved bevidsthed - men hans kone blev også dræbt, fortæller anæstesilægen.

De to tyskere blev ramt i henholdsvis håndleddet og i lysken. Ingen af dem ønskede på nuværende tidspunkt at tale med pressen.

Derudover blev en kvindelig ansat fra det terrorramte hotel Riu Imperal Marhabe ramt af adskillige granatsplinter, men et britisk ægtepar begge blev skudt, men overlevede.

- Vi håber at kunne udskrive nogle af dem i morgen, for de har det bedre, siger Nedhir Sfeyhi.

Terror Dansk kærestepar i Tunesien: Fik fem timers ferie