Lars Vilks er klar til nyt debatmøde efter skudangreb

Muhammed-tegneren har holdt sig skjult siden angrebet på Østerbro. Nu stiller han op til møde om ytringsfrihed

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Den svenske Muhammedtegner, kunstner og debattør Lars Vilks vil torsdag deltage i et offentligt debatmøde i Sverige.

Det skriver avisen Göteborg-Posten på sin hjemmeside natten til tirsdag.

Det er ungdomsafdelingen af det politiske parti Piratpartiet, der har inviteret Lars Vilks til at deltage i en paneldebat om ytringsfrihed.

Finn Nørgaard mistede på tragisk vis livet under terrorangrebet mod Krudttønden i København den 14. februar. (Foto: Scanpix) TV - 24. feb. 2015 - kl. 16:26 DR færdiggør Finn Nørgaards uafsluttede tv-projekt

Kunstneren Alexander Bard har også sagt til ja til at møde op, og muligvis vil der inden torsdag blive inviteret flere.

Egentlig skulle debatmødet med Vilks og Alexander Bard have fundet sted i en messehal i Göteborg i forbindelse med en mediekonference 5. og 6. marts, men af sikkerhedsmæssige grunde blev det arrangement aflyst, oplyser Piratpartiets ungdomsorganisation ifølge Göteborg-Posten.

- Bliv ved med at vise Muhammed-tegningerne, så bliver man dødtræt af de billeder, mener Lars Vilks. Foto: AP Tæt på Portræt af Lars Vilks: Han tændte krudt-tønden

Debatmødet med Vilks vil nu i stedet finde sted et andet sted i byen, oplyser Gustav Nipe, formand for det politiske partis ungdomsorganisation.

- Vi har indbudt til debat og lejet et lokale i Folkets Hus i Göteborg, siger han til avisen.

Foto: Jens Dresling/Polfoto Tæt på Muslimske stemmer efter terror

Politiet begynder allerede i dag at forberede sig på mødet.

- Vi vil tirsdag lave en gennemgang af, hvordan arbejdet med sikkerheden skal foregå, siger Johan Ljung, vagthavende chef ved det lokale politi, til Göteborg-Posten.

- Skrækken for terrorister begynder at sætte sig sine spor, konstaterer Gustav Nipe over for avisen.

Lars Vilks var efter alt at dømme målet for det angreb, der 14. februar fandt sted ved kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København, hvor 55-årige Finn Nørgaard mistede livet og tre betjente blev såret.

Weekendens terrorist Omar Abdel Hamid El-Hussein var iført skudsikker vest og klar til kamp, men 38 skud fra politiets automatvåben overlevede han ikke. (Foto: Kenneth Meyer) Krimi Så farlig er den enlige terrorist

Vilks var beskyttet at livvagter fra den svenske efterretningstjeneste under arrangementet i København. Siden angrebet har han opholdt sig på en hemmelig adresse, fordi hans hjem i Höganäs i Skåne ikke anses for at være sikkert.

Han har i mellemtiden via telefon deltaget i radioprogrammet 'Mennesker og Medier' på P1.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere