Lastbil-angreb i Nice kræver sit 85. dødsoffer

56-årig mand er torsdag død af sine kvæstelser som følge af angrebet i Nice, hvor en lastbil pløjede folk ned

Blomster og bamser i Nice efter angrebet. Foto: Jakob Jørgensen
Blomster og bamser i Nice efter angrebet. Foto: Jakob Jørgensen
Følg Terror

Torsdag var det tre uger siden, at en lastbil i Nice kørte vildt gennem en menneskemængde, der var samlet for at fejre Frankrigs nationaldag, Bastilledagen på Promenade de Anglais.

Indtil nu havde dødstallet ligget på 84 mennesker, men desværre er en af de hårdt såret nu omkommet af sine skader. Således er en 56-årig mand, der indtil nu har ligget i respirator, død.

En 56-årig mand, der har ligget i respirator siden angrebet, er død. Det skriver The Guardian.

Dermed har 85 mennesker mistet livet i angrebet. 434 blev såret.

Hel familie pløjet ned
Ifølge den lokale avis Le Messager blev den 56-åriges hustru og søn dræbt i angrebet. Parrets 14-årige datter er fortsat indlagt på hospitalet. Der er ingen oplysninger om hendes tilstand.

Danske Brian: Der var et spor af døde mennesker

Adskillige franske medier har identificeret det seneste dødsoffer som Pierre Hattermann. Det bliver tilsyneladende bekræftet af Christian Estrosi, der er leder af den regionale regering i kystområdet Riviera.

- Alle mine tanker går til datteren, familien og de pårørende til Pierre Hattermann, der netop er blevet erklæret død, skriver Estrosi på Twitter ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Fest blev til mareridt
Angrebet fandt sted på promenaden i Nice om aftenen den 14. juli. Tusinder af mennesker havde samlet sig på den lange vej, der ellers var lukket for trafik, for at fejre Bastilledagen med fyrværkeri og dans.

Både børn, voksne og ældre var taget ned på promenaden. Flere turister var der således også.

Pludselig blev festen dog brat ødelagt, da en 31-årig mand af tunesisk oprindelse drønede igennem menneskemængden med en 19 ton tung lastvogn, som han havde lejet.

Ekstra Bladet i Nice: Her boede terroristen

Manden nåede at køre 1,8 kilometer gennem menneskehavet, inden han blev skudt og dræbt af politi og militær. På billeder kan man således se, hvordan det hvide førerhus var fuldstændig gennemhullet af skud. Manden havde også selv skudt mod politiet.

Artiklen fortsætter under billedet:

Dødsvognen. Foto: AP
Dødsvognen. Foto: AP

Senere har IS taget ansvaret for angrebet, og efterforskningen har vist, at gerningsmanden formentlig fik hjælp til at planlægge og gennemføre angrebet. Det har statsadvokaten i Paris, François Molins, oplyst i slutningen af juli.

Samtidig har efterforskere ved hjælp af interview med en række personer fået klarlagt, at den 31-årige "ikke praktiserede den muslimske religion, spiste grisekød, drak alkohol og tog stoffer."

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+