Lidegaard fordømmer Islamisk Stat for barbarisk drab

Den danske udenrigsminister fremhæver Jordan som en vigtig allieret, men kritiserer henrettelser af jihadister.

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) tager skarpt afstand fra Islamisk Stats brutale drab på en jordansk pilot, men han kritiserer også Jordans henrettelse af to jihadister.

- Jeg kan ikke tage kraftigt nok afstand fra den brutale henrettelse af en jordansk pilot. Det er en gerning, som viser, hvor grusom en organisation Islamisk Stat er blevet, siger Lidegaard og tilføjer:

- Men uanset hvor stor pris vi sætter på Jordans indsats i den internationale alliance, der bekæmper Islamisk Stat, så må jeg også tage afstand fra henrettelsen af to jihadister i Jordan. Vi vil fortsætte vores kamp mod IS og vores kamp mod dødsstraf.

Den danske udenrigsminister siger, at drabet på den jordanske pilot, som blev brændt levende, ikke ændrer ved den politiske linje, som er fastlagt i Europa og i USA, og han udelukker et tættere samarbejde mellem Vesten og Assad-regimet i Syrien.

- Vi støtter FN's bestræbelser på at få banet vej for forhandlinger mellem de krigende parter i Syrien, siger Lidegaard.

Til et spørgsmål om, hvorvidt de brutale drab, som Islamisk Stat begår, påvirker de politiske ledere i Vesten, svarer udenrigsministeren:

- Det er kendetegnende for moderne demokratiske retsstater, at de er i stand til at handle kontrolleret på uhyrlige hændelser.

- Vi bekæmper Islamisk Stat på alle fronter - militært, politisk og økonomisk. Vi har en meget bredspektret strategi, siger han.

Jordan er en del af den militære koalition anført af USA, som fra luften angriber Islamisk Stat. Den jordanske pilot blev skudt ned af bevægelsen i december, og tirsdag offentliggjorde IS en flere uger gammel videooptagelse, der viser, hvordan bødler fra IS brænder ham levende.

Det syriske udenrigsministerium opfordrer Jordan "til at arbejde sammen i kampen mod terrorisme fra organisationen Daesh og Nusra Fronten og de andre organisationer, der associeres med dem i Syrien og i regionen".

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.