Annonce:
Annonce:

Løkke svigtede Finn Nørgaard: Det gjorde virkelig ondt

Finn var en helt, og det gør ondt, at han ikke får den anerkendelse han fortjener, siger Helle Nørgaard

Helle Nørgaard, søster til Finn Nørgaard, mener ikke, at hendes bror får den anerkendelse, han fortjener. (Foto: Lars Krabbe)
Helle Nørgaard, søster til Finn Nørgaard, mener ikke, at hendes bror får den anerkendelse, han fortjener. (Foto: Lars Krabbe)
Annonce:
Følg Terror

To uskyldige mennesker mistede livet under attentatet i København 14. februar 2015. Men da statsminister Lars Løkke Rasmussen holdt sin nytårstale 1. januar nævnte han kun det ene offer, Dan Uzan. Der var ikke et ord om Finn Nørgaard.

– Det gjorde virkelig ondt. Og jeg forstår ikke, hvorfor statsministeren kun nævnte et og ikke begge ofre. Så det blev jeg da enormt ked af. Det gjorde hele familien, fortæller Finn Nørgaards søster, Helle Nørgaard.

En masse mennesker lagde i dagene efter attentatet blomster foran Krudttønden på Østerbro i København.

Forinden havde Helle Nørgaard set Dronningens nytårstale, hvor der blev sendt tanker til begge ofre.

Annonce:

– Det blev vi meget glade for. Det er jo det, der gør, at det er til at holde ud. At vi oplever medfølelse, støtte og sympati. Men når Lars Løkke ikke nævner Finn i sin nytårstale, er det jo lige præcis udtryk for det modsatte: at han fuldstændig forbigår Finn, som om han ikke eksisterede.

Artiklen fortsætter under grafikken...

Ingen officiel anerkendelse
Sorgen over tabet af Finn Nørgaard har været ubærligt og meningsløst for Helle Nørgaard og resten af familien. Og det gør det ikke bedre, at der ikke har været nogen officiel dansk anerkendelse af hans heltedåd.

– I politiets evalueringsrapport blev det overhovedet ikke nævnt, hvad Finn havde gjort. Det blev kun kort nævnt at 55-årige Finn Nørgaard blev dræbt ved Krudttønden. På det tidspunkt havde Clayton Coleman jo stået frem som vidne, men det var ikke inddraget i evalueringen. Det synes jeg er kritisabelt, siger Helle Nørgaard og tilføjer:

Annonce:

– Jeg er rigtig glad for, at han har fået anerkendelse og er udnævnt posthumt til ridder af den franske kunst- og litteraturorden, Arts et Lettres. Og selvom man ikke har samme tradition i Danmark, så undrer det mig, at det ikke giver anledning til, at man begynder på det eller en anden form for anerkendelse af, hvad Finn har gjort. Jeg synes, at han er forsvundet i det her.

Finn Nørgaard blev 55 år. Han døde 14. februar sidste år, da han forsøgte at overmande en skydegal terrorist foran Krudttønden på Østerbro. (Foto: Privat)
Finn Nørgaard blev 55 år. Han døde 14. februar sidste år, da han forsøgte at overmande en skydegal terrorist foran Krudttønden på Østerbro. (Foto: Privat)

For Helle Nørgaard hersker der ingen tvivl om, at hendes bror mistede livet i et forsøg på at standse terroristen Omar El-Hussein. Og for sådan en handling fortjener han at blive hædret.

– For mig var han en helt. Han var et modigt menneske, det var han virkelig. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at han reagerede instinktivt, da han oplevede, at der var en reel fare. Og så er jeg heller ikke i tvivl om, at han var overbevist om, at han kunne overmande ham, fortæller Helle Nørgaard.

Udgangspunkt i årets dansker
Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få et interview med Lars Løkke. I et skriftligt svar skriver han, at han i sin tale ’tog udgangspunkt i ’årets dansker’, Dan Uzan, fordi inskriptionen på hans mindeplade minder os alle om, hvilket svar, vi sammen skal give terroristerne’. Men den forklaring har Helle Nørgaard svært ved at forstå.

Annonce:

– Dan Uzan bør selvfølgelig anerkendes for sit mod og beskyttelse af andre mennesker, men at statsministeren synes, at det er en vigtigere begivenhed, at han er blevet kåret som årets dansker af Berlingskes læsere, end at Danmark blev udsat for et terrorangreb i februar måned, hvor to uskyldige mennesker blev dræbt, det forstår jeg ikke.

Ved du noget, så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Dan Uzan og Finn Nørgaard blev begge hædret på den franske ambassade i november sidste år. 

 

Ikke et ord om Finn  

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: