Manchesters politi frigiver billeder af formodet bombemand

Omkring 1000 mennesker deltager i efterforskningen af mandagens bombeangreb i Manchester, oplyser politi

22-årige Salman Abedi. Billederne er taget af overvågningskameraer i Manchester på gerningsaftenen. Foto: Manchester Politi
22-årige Salman Abedi. Billederne er taget af overvågningskameraer i Manchester på gerningsaftenen. Foto: Manchester Politi

Det britiske politi arbejder stadig i døgndrift i efterforskningen af mandagens bombeangreb i Manchester, der kostede 22 mennesker livet.

Det oplyser Greater Manchester Police i en pressemeddelelse sent lørdag aften.

- Hele holdet arbejder døgnet rundt. I øjeblikket tager omkring 1000 mennesker del i efterforskningen. Derudover sørger yderligere hundredvis af politifolk og andre styrker for sikkerheden i og omkring Manchester, lyder det i meddelelsen.

Pressemeddelelsen indeholder også billeder af den 22-årige Salman Abedi, der menes at stå bag bombeangrebet.

Billederne er taget af overvågningskameraer i Manchester på gerningsaftenen.

Bombemands 24-årige fætter anholdt efter Manchester-angreb

Afhøringer af foreløbig 13 anholdte og adskillige ransagninger har gjort politiet klogere på den formodede gerningsmand.

- I de seneste dage har vi samlet omfattende information om Abedi, hans medsammensvorne, hans finanser, opholdssteder, og hvordan bomben var bygget, lyder det i meddelelsen.

Ifølge det britiske politi befandt Salman Abedi sig i en lejlighed i det centrale Manchester, før han begav sig mod koncertarenaen mandag aften.

Politiet mener, at det var i denne lejlighed, at Salman Abedi færdiggjorde sin bombe.

Greater Manchester Police understreger, at efterforskningen fortsætter med uformindsket styrke i forsøget på at skitsere forløbet op til angrebet i den britiske storby.

- Dette er stadig en igangværende efterforskning. Vores prioriteter er at kortlægge forløbet op til den tragiske episode og at finde ud af, om der var andre, der stod bag planlægningen af angrebet.