Mand med motorsav og pistol fik EU-Parlamentet evakueret

Belgisk politi har anholdt en slovakisk mand nær Europaparlamentet. I hans bil lå en pistol og en motorsav.

Sikkerheden ved den amerikanske ambassade i Bruxelles er optrappet, efter man mandag anholdt en slovensk mand, der forsøgte at komme ind i EU-parlamentet iført camouflagetøj (Foto: AP)
Sikkerheden ved den amerikanske ambassade i Bruxelles er optrappet, efter man mandag anholdt en slovensk mand, der forsøgte at komme ind i EU-parlamentet iført camouflagetøj (Foto: AP)

Politiet i den belgiske hovedstad, Bruxelles, har mandag anholdt en slovakisk mand, der iført camouflagetøj påkaldte sig forbipasserendes opmærksomhed i området nær Europaparlamentets bygning.

Den belgiske anklagemyndighed siger ifølge nyhedsbureauet dpa, at anholdelsen foregik uden dramatik mandag formiddag, og at manden selv sagde, at han ønskede at møde Europaparlamentets formand, Martin Schulz.

Flere af parlamentets bygninger var kortvarigt evakueret. Alarmen blev afblæst ved 13-tiden.

På sig havde manden nøgler til en bil, der blev fundet i nærheden. I bilen fandt betjente og eksperter fra militæret et skydevåben og en motorsav. Manden var ifølge det oplyste ikke bevæbnet, da han blev pågrebet.

Anholdelsen kommer få uger efter en større antiterroraktion i Belgien, der blev gennemført simultant i flere belgiske byer. Under aktionen skød og dræbte politiet to mænd, mens mindst 13 blev anholdt.

Der har siden aktionen været forhøjet beredskab flere steder i Bruxelles.

Adgangskontrollen ved flere af EU's institutioner og ambassader er blevet skærpet, ligesom der er udstationeret bevæbnede soldater til at passe på flere af bygningerne. Det gælder også ved parlamentets bygninger.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time