Massemorder var i FBI's søgelys

Omar Mateen har været i FBI's radar siden 2013

Ifølge efterretningskilder sympatiserede Omar Mateen med Islamisk Stat (Foto: Myspace.com).
Ifølge efterretningskilder sympatiserede Omar Mateen med Islamisk Stat (Foto: Myspace.com).

FBI har kendt til 29-årige Omar Mateen, der formodes at have dræbt 50 personer på homonatklubben Pulse, siden 2013. Det bekræfter de nu på et pressemøde.

Manden, der har været i FBI's søgelys,, havde angiveligt ekstreme, islamiske holdninger.

I et liveinterview med CBS News fortæller Bill Nelson, der er senator i Florida, at hans efterretningskilder fortæller ham, at Omar Mateen havde tråde til Islamisk Stat.

Foto: AP Terror Islamisk Stat tager skylden for massemord

Efter angrebet på natklubben har Islamisk Stat taget ansvaret for massakren. Det skriver den ekstremistiske gruppes eget nyhedsorgan Amaq ifølge Reuters.

- Det bevæbnede angreb mod homonatklubben i Orlando i den amerikanske stat Florida, som efterlod over 100 døde og sårede, var udført af en kriger fra Islamisk Stat, skriver nyhedsbureauet ifølge Reuters.

Ifølge offentlige registre havde Omar Mateen våbentilladelse, og en politikilde fortæller til CNN, at han tidligere arbejdede som sikkerhedsvagt (Foto: Myspace.com). Terror Det ved vi om den formodede massemorder

Den amerikanske tv-station CNN har samtidig fået bekræftet af sikkerhedskilder, at Omar Mateen ringede 911 kort før angrebet.  Her svor han troskab til Islamisk Stat og nævnte også mændene bag angrebet under Boston Marathon.

Politi, byens borgmester, FBI og adskillige andre aktører holdt søndag pressemøde. (Foto: AP) Terror Far til formodet terrorist: Han var vred på homoseksuelle

Barack Obama har netop udtalt sig om massedrabet på et pressemøde, hvor han kalder det en 'terroraktion'.

- Vi ved nok til at sige, at der er tale en 'act of terror' og en 'act of hate'. I dag markerer det mest dødelige skyderi i amerikansk historie, sagde Obama for kort tid siden på pressemødet.

Ekskonen bekræfter, at Omar Mateens familie kommer fra Afghanistan (Foto: Myspace.com). Terror Ekskone til formodet massemorder: Han var voldelig og slog mig

Han har beordret flag på Det Hvide Hus og på alle officielle bygninger på halv stang.

Islamisk Stat har også taget skylden for store angreb i Paris og Bruxelles det seneste halve år.

Opdateres..