Massiv sikkerhed omkring Finns bisættelse

Københavns Sogn forklarer forud for Finn Nørgaards bisættelse, at politiet er talstærkt til stede ved Grundtvigskirken i København.

Her forsøger man forgæves at genoplive Finn Nørgaard

Filminstruktøren Finn Nørgaard bisættes i dag fra Grundvigskirken i Københavns nordvestkvarter. Og det er langt fra kun sørgende, der er mødt op foran kirken inden bisættelsen.

Københavns Stift fortæller til Ekstra Bladet, at politiet er mødt massivt op. Det er dog usikkert, hvor mange betjente, der er hentet ind til bisættelsen.

- Vi er klar over, at der er en bisættelse og har truffet de foranstaltninger, der er nødvendige. Men hvor mange politifolk, der er, er ikke noget, vi melder ud forinden, siger pressemedarbejder ved Københavns Politi Steen Hansen til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladets reporter på stedet forklarer, at der allerede en time inden bisættelsen er mødt omkring 40 betjente op til kirken, hvoraf en del af dem bærer maskinpistoler. Politihunde har også været inde og gennemsøge kirken, inden de sørgende fik adgang.

Tidligere operativ chef for PET forklarer da også, at det er normalt at sende politi af sted for at sikre de pårørende.

- Der er truffet balancerede sikkerhedsforanstaltninger, men jeg vil ikke bidrage til at sige noget konkret om sikkerhedsopbuddet, da det i sig selv kan udgøre en potentiel sikkerhedsbrist og give dem, der har ondt i sinde gode kort på hånden.

Finn myrdet på Krudttønden: Sådan bliver bisættelsen i dag

Et fantastisk mod
Et øjenvidne har forklaret, at Omar Abdel Hamid El-Hussein skød og dræbte Finn Nørgaard på klos hold, da den 55-årige mand forsøgte at overmande den 22-årige attentatmand. Attentatet skete lørdag 14. februar, hvor Omar Hamid El-Hussein tog to uskyldiges liv og sårede flere betjente, inden han selv tidligt 15. februar blev dræbt af politiets skud på Svanevej i København.

Det mod, Finn Nørgaard udviste ved at gå imod attentatmanden, går ikke i glemslen. Det mener Hans Jørgen Bonnichsen, der er tidligere operativ chef i PET. Bonnichsen beskriver Finn Nørgaard som en mand med et fantastisk mod, der var villig til at reagere i situationen.

Finn Nørgaard var inkarnationen af et ægte renæssancemenneske - en gentleman og en ridder, lyder en beskrivelse af Finn Nørgaard, som blev dræbt ved Krudttønden 14. februar. (PR-foto)
Finn Nørgaard var inkarnationen af et ægte renæssancemenneske - en gentleman og en ridder, lyder en beskrivelse af Finn Nørgaard, som blev dræbt ved Krudttønden 14. februar. (PR-foto)

Samtidig betragtes Finn Nørgaard dog helt anderledes end det andet offer for Omar El-Husseins terrorangreb, den jødiske vagt Dan Uzan.

- Jøderne er per definition et mere fristende mål for dem, der vil os noget ondt, i forhold til en uskyldig – om end meget modig mand, som var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, siger Hans Jørgen Bonnichsen.

Jødisk begravelse større mål
- Finn Nørgaard er ikke et symbol, som udfordrer dem, der vil os noget ondt. Der er jøderne derimod et symbol, der repræsenterer et overgreb i forhold til Palæstina-konflikten, siger Bonnichsen.

Jødisk formand: Dan døde ikke forgæves

Inden begravelsen af Dan Uzan i tirsdags var der allerede mødt 100 betjente op for at sikre de pårørende.

Formanden for jødisk trossamfund i forbindelse med Dan Uzans begravelse

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.