Medie: Bruxelles-terrorister planlagde angreb på fodbold-EM

Ifølge CNN har terrormistænkt erkendt, at sommerens slutrunde var mål for terrorangreb

Mohammed Abrini, der formodes at være en af bagmændene bag terrorangrebet i Bruxelles, har angiveligt fortalt om planer for at angribe sommerens EM-slutrunde. (Foto: AP)
Mohammed Abrini, der formodes at være en af bagmændene bag terrorangrebet i Bruxelles, har angiveligt fortalt om planer for at angribe sommerens EM-slutrunde. (Foto: AP)

Sommerens EM-slutrunde i fodbold i Frankrig skulle rammes af et terrorangreb.

Det var planen for den terrorcelle, der i sidste måned udførte et angreb i den belgiske hovedstad Bruxelles.

Det skriver det amerikanske medie CNN, der har talt med en kilde tæt på efterforskningen.

Osama Krayem har boet store dele af sit liv helt tæt på Danmark (Foto: Privat) Terror Terroranklaget arbejdede som socialarbejder i Malmø

Ifølge kilden er det den tilfangetagne formodede terrorist Mohamed Abrini, der har indrømmet det over for efterforskerne.

Efterforskerne arbejder nu på at få Abrinis oplysninger bekræftet.

Den belgiske statsanklager har tidligere fortalt, at gruppen havde planer om at udføre et angreb i Paris, men at den belgiske efterforskning fik dem til at fremskynde planerne og udføre angrebet i Bruxelles i stedet. Anklageren kom i den forbindelse ikke ind på, hvorvidt det var sommerens slutrunde, der havde været målet.

Optagelser fra terror-attentatet i Bruxelles

Billeder her er fra Maalbeek metrostation, da stedet blev ramt af en terrorbombe 22. marts i år (Foto: All Over Press) Terror Terrorcelle i Belgien ville have udført angreb i Paris

Ud over Abrinis påstande, havde efterforskerne fundet en computer i en skraldespand uden for stedet, hvor gruppen havde produceret bomber. Her var der tegn på, at gruppen havde planer om at angrebe indkøbscentret La Defense samt en katolsk forening. Både Mohammed Abrini og Khalid El Bakraoi, der sprængte sig selv i luften i forbindelse med angrebene i Bruxelles, havde benyttet computeren, ifølge CNN's efterforskningskilde.

Sommerens slutrunde i Frankrig bliver den hidtil største af sin slags med hele 24 deltagende nationer, som skal spille kampe på 10 forskellige stadions rundt omkring i Frankrig. Siden efterårets angreb i Paris, hvor blandt andet Frankrigs nationalstadion Stade de France blev angrebet, har der derfor været en frygt for, at terrorister ville udse sig slutrunden som et mål.

Jacques Lambert, der er chef for organisationskomitéen bag EM 2016, har dog tidligere afvist, at det kunne komme på tale at flytte slutrunden til et andet land.

- At overveje om EM 2016 skal aflyses er det samme som at spille terroristernes spil, lød det to dage efter angrebet i Paris 13. november sidste år.

Der var panik på Stade de France efter fredagens terror, og folkene bag EM 2016 erkender, at risiko-niveauet er gået et niveau op (Foto: AP) Landsholdsfodbold Efter Paris-tragedien: Her er risikoen ved EM 2016

Her understregede han samtidig, at der vil blive taget de nødvendige skridt for at sikre, at sikkerheden er i top, når slutrunden skal afvikles i perioden 10. juni til 10. juli.

I sidste uge havde Ekstra Bladet besøg af en terrorekspert i studiet. Hør interviewet her