Medie: Politiet leder efter endnu en terror-mistænkt

Først var de tre, men antallet af indblandede i Bruxelles-terroren vokser og vokser. Nu leder politiet efter en femte potentiel gerningsmand. Ekstra Bladet samler her de foreløbige informationer sammen

Folk flygter fra lufthavnen (Video: UGC)

Har du været i nærheden af terroren i Bruxelles, og har du lyst til at fortælle din historie? Skriv en sms til Ekstra Bladet på 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk

To mørkklædte mand og en tredje med hvidt tøj og bøllehat på hovedet går på linje med baggagevogne i Bruxelles-lufthavn.

Billedet fra overvågningskameraet er gået verden rundt, og det skabte grobund for en formodning om, at det lige netop var de tre mænd, som sprængte sig selv i luften i lufthavnen og i metrostationen Maelbeek i det indre Bruxelles og tog mindst 31 uskyldige menneskeliv med sig i døden.

Siden er det dog piblet frem med informationer, og Skærtorsdag morgen skriver den franske avis Le Monde, at politiet nu leder efter en helt femte mand, som skulle være gået sammen med Khalid Bakraoui til metrostationen, hvor sidstnævnte sprængte sig selv i stykker med en sømbombe.

Det ved vi
Tre mænd ankom til Zaventem lufthavn i Bruxelles tirsdag morgen. To af dem var sortklædte, mens en tredje bar lyst tøj og en sort bøllehat. De to mørkklædte mænd havde sorte handsker på deres venstre hånd.

Manden i midten er identificeret til at være Ibrahim Bakraoui. Ibrahim blev identificeret via et fingeraftryk, som politiet kunne bruge, fordi han har en dom for skyderi fra 2010. Dengang skød han mod politiet med en AK-47 under en biljagt.

Artiklen fortsætter under billedet:

Ibrahim Bakraoui (Politifoto)
Ibrahim Bakraoui (Politifoto)

Den anden sortklædte mand er ifølge AP - som har oplysningerne via politikilder - identificeret som Najim Laachraoui. I første omgang mente man, at han havde overlevet angrebet, men nu er det kommet frem, at politiet efter sigende har fundet dna i lufthavnen, som stemmer overens med Najims.

Hans dna er også fundet i en lejlighed, som blev brugt som planlægningssted for Paris-terroren i november, ligesom man mener, at han skulle have rejst til Syrien i 2013. I september sidste år skulle han efter sigende være blevet stoppet på grænsen mellem Østrig og Ungarn sammen med Paris-terroristen Salah Abdeslam, som man pågreb i sidste uge.

Artiklen fortsætter under billedet:

Najim Laachraoui (Politifoto via AP)
Najim Laachraoui (Politifoto via AP)

Omkring klokken otte sprænger de to sortklædte mænd - altså Ibrahim og Najim - sig selv i luften med ni sekunders mellemrum i lufthavnen. Den hvidklædte mand efterlader sin bombe og forsvinder. Han er stadig ikke fundet, og hans identitet er ukendt.

Artiklen fortsætter under billedet:

 

Metrostationen
71 minutter efter bomberne i lufthavnen, sprænger broderen til den ene bombemand i lufthavnen sig selv i stykker i en metrovogn lige under EU-bygninger ved stationen Maelbeek i Bruxelles.

Khalid er også tidligere kendt af politiet for i 2011 at have stjålet en bil og være i besiddelse af våben. Han skulle også være den person, som skulle have lejet en lejlighed, der i sidste uge blev ransaget. Her fandt man detonatorer, IS-flag, et gevær og et fingeraftryk fra Salah Abdeslam.

Artiklen fortsætter under billedet:

Khalid Bakraoui (Politifoto)
Khalid Bakraoui (Politifoto)

Som Le Monde dog skriver, kan der være en femte person indblandet i bombesprængningen i metroen, da en mand er set gå ved siden Khalid med en stor taske omkring metroen.

Hvem den mand er, vides ikke, og oplysningerne er ikke bekræftet af myndighederne.

I de tre forskellige sprængninger bliver op mod 300 personer med 40 forskellige nationaliteter såret, mens 31 indtil videre meldes som omkommet.

Efterlod selvmordsbrev
Den belgiske anklagemyndighed holdt i går et pressemøde, hvor de fortalte om, hvor meget de vidste om de formodede terrorister og sprængninger.

Her fortalte anklagemyndighedens Frederic Van Leeuw, at man blandt andet havde fundet en computer i en skraldespand, som viste sig at være efterladt af den ene Bakraoui-bror.

På computeren fandt man et selvmordsbrev, hvor der blandt andet stod, at manden følte, at politiet var efter ham, og at han ikke ville ende i en fængselscelle.

Ekstra Bladets Stine Eskildsen dagen derpå ved lejligheden i Schaerbeek, hvor terroristerne lavede bomberne. (Video: Jakob Jørgensen)

Opdateres...

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere