Medie: Svenske livvagter jog terrorist på flugt

En svensk betjent, der var på Krudttønden for at beskytte tegneren Lars Vilks, tømte ifølge Sydsvenskan sit magasin mod Omar El-Hussein

Her køres en af de sårede betjente væk fra Krudttønden efter terrorangrebet.

Det var en af Lars Vilks' svenske livvagter, der jog den 22-årige formodede terrorist Omar El-Hussein på flugt, efter han havde åbnet ild mod kulturhuset Krudttønden på Østerbro.

Det skriver Sydsvenskan.

Ifølge kilder fra det svenske politi nåede den ene betjent at affyre adskillige skud mod den unge pistolmand. Forinden havde Omar El-Hussein ramt tre danske betjente - heraf to livvagter fra PET. De slap dog med livet i behold.

Det var her på Svanevej i København, at Omar Abdel Hamid El-Hussein blev skudt og dræbt af politiet. Foto: KHAN TARIQ MIKKEL 112 - 18. feb. 2015 - kl. 08:51 Advokat: Politiet skød 30 skud efter Omar

- Jeg ved, at den ene tømte hele sit magasin mod gerningsmanden og afbrød angrebet, siger politikilden til Sydsvenskan og tilføjer:

- Politiet opfattede det, som om gerningsmanden blev ramt. Men han kan have haft skudsikker vest på.

Ekstra Bladet kunne allerede i går afsløre, at der var bevæbnede svenske livvagter til stede på Krudttønden, men først nu står det klart, at de også affyrede de våben, de havde fået tilladelse af PET til at bære under arrangementet.

Terror - 18. feb. 2015 - kl. 07:24 Kendt salafist og Omars lillebror fjernede blomster fra drabssted

En 55-årig mand blev dræbt med et skud i brystet ude foran kulturhuset, mens den formodede terrorists andet angreb - mod en jødisk synagoge i det indre København - kostede en 37-årig mand livet. Også her blev to betjente ramt, men overlevede - den ene formentlig kun, fordi han bar en skudsikker vest.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Københavns Politi, som på nuværende tidspunkt ikke ønsker at kommentere sagen.

Den formodede gerningsmand er Omar El-Hussein (Politifoto) Terror - 17. feb. 2015 - kl. 22:07 Politi: Gerningsmand skød 40 gange

Tidligere har Helle Merete Brix, som var medarrangør til arrangementet i kulturhuset, sagt, at Vilks' livvagter gjorde 'et formidabelt arbejde'. Og nu melder Vilks sig også på banen - men med kritik af det danske politi.

Til den svenske avis til tegneren, at han ikke var tilfreds med sikkerheden til arrangementet.

- De havde ikke øget sikkerheden. Det var den samme, som den var tidligere (før terrorangrebet i Paris, red.), siger Vilks.

Her forsøger ambulancefolk at genoplive Finn Nørgaard, som blev dræbt ved første skyderi på Østerbro:

Her kan du se flere billeder fra Krudttønden lørdag aften:

Terror - 15. feb. 2015 - kl. 11:37 Grafisk overblik: Terror i København

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere