Medie: Syv IS-terrorister er kommet til Sverige for at angribe i Stockholm

Irakisk sikkerhedstjeneste har alarmeret de svenske myndigheder om syv til otte IS-krigere, som er kommet til Stockholm, skriver svenske medier

Arkivfoto (Foto: Tariq Mikkel Khan / Polfoto)
Arkivfoto (Foto: Tariq Mikkel Khan / Polfoto)

Syv til otte IS-krigere er ankommet til den svenske hovedstad for at udføre et angreb på civile mål. Det fortæller den irakiske sikkerhedstjeneste til det svenske sikkerhedspoliti, Säpo, ifølge Aftonbladet.

- Det vurderes at være af en sådan karakter, at vi ikke kan afvise det endnu, siger Simon Bynert fra Säpos presseafdeling.

Aftonbladet og Expressen bragte nyheden natten til tirsdag og fortæller yderligere, at informationen behandles i Säpos nationale operative afdeling og i Region Stockholm som en 'særskilt hændelse'.

- Jeg kan bekræfte, at vi arbejder intensivt på at vurdere information, som vi har fået, siger Simon Bynert.

Ifølge avisen oplysninger er den svenske sikkerhedstjeneste ligeledes rejst til Irak for at forsøge at få mere information om det planlagte terrorangreb.

Civile mål
Det er den irakiske sikkerhedstjenste, som har alameret de svenske kolleger. De har fortalt, at det er lykkedes syv til otte personer, der beskrives som IS-terrorister, at komme ind i Sverige, hvor de vil udføre angreb på civile mål.

- Informationen tages ekstremt alvorligt hos sikkerhedspolitiet. Denne type informationer er ikke almindelig, siger en kilde til Expressen.

Man har dog ikke valgt at hæve sikkerhedsniveauet i landet. Men den nationale indsatsstyrke og politiets indsatsstyrke i Stockholm er i forhøjet beredskab.

Ingen kommentar
Säpo vil ikke kommentere på selve informationen.

- Vi har indhentet oplysninger og efterretninger har taget visse foranstaltninger, herunder gennem samarbejde med partnere på nationalt og internationalt plan, siger Simon Bynert.

Hvilke foranstaltninger drejer det sig om?

- Jeg kan ikke komme ind på den type information.

Har borgerne anledning til at være urolige?

- Et godt råd er at følge politiets anvisninger.

1 af 2 Omkring 50 nordmænd har deltaget i krigen i Syrien. I Danmark er det over dobbelt så mange, og et tocifret antal har kæmpet for den brutale terrorgruppe ISIS, der kæmper for en islamisk kalifat og er notorisk kendt for håndsafhugninger, vilkårlige henrettelser og tortur af børn.(Foto: SHALAN STEWART)
2 af 2 Arkivfoto (Foto: Tariq Mikkel Khan / Polfoto)