Medier: Her er de tre lufthavns-terrorister

Ifølge den statslige tv-station RTBF er brødrene El Bakraoui identificeret som to af de tre mænd, der stod bag bombeangrebene i Zaventem lufthavn i Bruxelles

Hør mere om dagen derpå i Bruxelles

Siden i går har de belgiske myndigheder forsøgt at finde ud af, hvem de terror-mistænkte fra lufthavnen er.

Og nu er der angiveligt kommet et gennembrud.

Den statslige TV-station RTBF skriver, at to af de tre mænd på billedet er brødrene El Bakraoui. Formelt er det dog ikke bekræftet, hvem mændene på billedet er.

Mediet skriver derudover, at de er kendt for organiseret kriminalitet, men angiveligt ikke for terrorisme.

I alt var tre selvmordsbombere i lufthavnen, men kun to bomber blev udløst. Det belgiske politi har fundet et tredje ueksploderet selvmordsbælte og man jagter en mand, som blev set flygte fra lufthavnen.

Flygtede fra politiet
Angiveligt var det brødrene Khalid og Brahim El Bakraoui, der under falsk identitet har lejet den lejlighed, som politiet ransagede i tirsdags.

Her stormede politiet en lejlighed i Vorst-området, der ligger i den sydlige del af Bruxelles - ikke langt fra Molenbeek, hvor flere af de involverede gerningsmænd fra terrorangrebet i Paris boede.

De mistænkte åbnede ild mod politiet, der ligeledes svarede igen med flere skud.

Fire betjente blev såret i skudvekslingen, der efterfølgende sendt politiet ud i en støre menneskejagt. Ifølge det belgiske medie La Derniére Heure foregik skyderiet på en adresse i Vorst-området, hvorefter de mistænkte efter sigende flygtede langs tagene.

Det var den ransagning, der senere førte til Salah Abdeslams anholdelse fredag eftermiddag.

Medie: Mand på flugt identificeret
Samtidig er der nu også meldinger om, hvem den tredje på billedet er. Ifølge Le Derniere Heure skulle der var tale om Najim Laachraouim, der i forvejen er eftersøgt for sin rolle i Paris-angrebet i november.

Den 24-årige Najim Laachraoui, som hidtil har været kendt under sit falske navn Soufiane Kayal, var en af de mest eftersøgte mænd i Europa, inden han deltog i angrebet i Bruxelles, skriver den belgiske avis DH.

Det er fortsat ukendt, om han stadig er på flugt, og om det var ham, der fik en bombe til at eksplodere på Maalbeek Metro-station.

1 af 2 
2 af 2 Her er de to terror-brødre samt den eftersøgte Najim Laachraoui (Foto: Politi/AP)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere