Medier ødelægger efterforskning af Bruxelles-bomber

De belgiske myndigheder opfordrer medier til ikke at rapportere alt, hvad de ser og hører efter bombeangrebet.

Belgisk politi har efter bombeangrebene tirsdag indledt en række ransagningsaktioner i Bruxelles-området, citerer tv-kanalen RTBF unavngivne myndighedskilder for.

Kanalen oplyser, at "personer, som er mistænkt for at stå i forbindelse med angrebet, eftersøges aktivt". Det gælder særligt to personer, som menes at have stået i ledtog med den nu anholdte hovedmand bag Paris-angrebet, Salah Abdeslam.

Den ene er den 31-årige belgisk-marokkaner Mohamed Abrini, som på et overvågningskamera er set sammen med Abdeslam kort inden angrebene i den franske hovedstad i november sidste år.

Den anden, den 24-årige Najim Laachroui, har de belgiske myndigheder bedt om offentlighedens hjælp til at finde. Han skal angiveligt være rejst til Syrien i 2013. Efterforskerne mener, at han har optrådt under det falske navn, Soufiane Kayal.

Mange journalister deltager i dækningen af de voldsomme begivenheder i den belgiske hovedstad, der også rummer EU's hovedkvarter. Alle forsøger at få deres egne vinkler på det indtrufne.

Derfor opfordrer den belgiske anklagemyndighed i en skriftlig appel alle mediefolk til at udvise tilbageholdenhed.

- Enkelte medierepræsentanter har videregivet oplysninger om de fortløbende undersøgelser, og det kan ødelægge den igangværende efterforskning, skriver anklagemyndigheden ifølge nyhedsbureauet dpa.

- Vi frygter, at der stadig er mulige gerningsmænd på fri fod, siger Belgiens udenrigsminister, Didier Reynders, ifølge AFP.

Flere medier oplyser, at politiet har fundet endnu et bælte med en udetoneret selvmordsbombe i lufthavnen, ligesom der er blevet fundet et kalasjnikov stormgevær i nærheden af den ene af selvmorderne i ankomsthallen.

Bomberyddere fra den belgiske hær har gennemført en kontrolleret sprængning af et "mistænkeligt køretøj" i den sydvestlige Bruxelles-forstad Ixelles, skriver det lokale politi på Twitter. Aktionen fandt sted i nærheden af Vrije Universitet Brussel.

Ifølge nyhedsbureauet Belga, har et andet universitet, Université Libre de Bruxelles" evakueret alle dets bygninger i den belgiske hovedstad og den sydligere beliggende by Charleroi.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere