Medier: Terrormistænkt sendte angreb live på Facebook

Den formodede terrorist bag politidrabet i Paris filmede hele angrebet og lagde det på Facebook, skriver flere franske medier

Se optagelser fra området og hør mere om sagen her

Da den formodede terrorist Larossi Abballa mandag dræbte en fransk politimand og hans kone foran deres tre-årige søn, blev hele angrebet angiveligt sendt live på Facebook.

Det skriver flere franske medier, som alle citerer journalist David Thomson fra den franske radiostation RFI. Han beskæftiger sig til dagligt med terrorsager og har skrevet en bog om franske jihadister.

Ifølge David Thomson lagde Abballa mandag aften en 13 minutter og 15 sekunder lang, rystende video af angrebet på Facebook, hvor han gik under navnet 'Mohamed Ali'.

Den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve. (Foto: AP) Terror Fransk minister kalder politidrab afskyelig terror

Hvad skal der ske med sønnen?
I videoen, som nu er fjernet fra Facebook, offentliggjorde Larossi Abballa flere billeder af den døde politimand og hans kone.

Efter at have dræbt dem, sagde den formodede gerningsmand i følge David Thomson, at han endnu ikke vidste, hvad han ville gøre med deres tre-årige søn.

- På et tidspunkt ser man barnet på sofaen bag ham. Efter at have dræbt forældrene siger han:  'jeg ved stadig ikke, hvad jeg skal gøre med ham, skriver Thomson på Twitter.

'EM bliver en kirkegård'
Den formodede terrorist sagde også, at 'Euro 2016 bliver en kirkegård' og opfordrede samtidig til drab på politimænd, journalister og betjente.

Det sker mens Frankrig er i højeste alarmberedskab, fordi franske myndigheder netop frygter, at terrorister vil se europamesterskabet i fodbold som et oplagt terromål.

Krimi Islamisk Stat: Vi står bag politiangreb nær Paris

Ifølge det franske nyhedsbureau, AFP, blev Larossi Abballa i 2013 idømt tre års fængsel for 'at have kriminelle forbindelser med det formål at forberede en terrorhandling'.

Den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) hævder, at den står mandagens angreb i Paris. IS har via sit eget nyhedsorgan Amaq taget skylden for angrebet. Det skriver den amerikanske organisation Site, der overvåger islamistiske hjemmesider.