Mindst 50 er dræbt under angreb på kaserne i Tunesien

Islamisters angreb var rettet mod tunesisk by, der ligger nær ferieby og nær grænsen til det urolige Libyen.

Mindst 50 mennesker er dræbt, da islamister mandag angreb en kaserne i Tunesien ikke langt fra grænsen til Libyen, oplyser det tunesiske indenrigsministerium.

Blandt de dræbte ved angrebet i byen Ben Guerdan er flere civile. Myndighederne har afspærret et feriested ved stranden i Djerba, hvor både tunesiske og udenlandske turister kommer.

- Jeg så en stor flok militante ved daggry. De kom løbende med deres kalasjnikov-geværer, siger en beboer, Hussein, til nyhedsbureauet Reuters.

- De fortalte, at de tilhørte Islamisk Stat, og at de kom for at angribe militæret og politiet, siger beboeren.

Det er ikke afklaret, om de formodede militante islamister havde krydset grænsen fra Libyen, hvor der ligger træningslejre for militante.

Enheder fra Tunesiens hær er stationeret flere steder i Ben Guerdan. Øjenvidner fortæller, at soldater har brugt højttalere til at opfordre beboerne til at blive i deres huse.

Onsdag i sidste uge blev fem islamister dræbt af hæren uden for byen. Sammenstødet kostede også en lokal beboer livet.

Tunesiens hær har været i højeste alarmberedskab i grænseregionen, efter at der er fremkommet oplysninger om, at militante islamister er sluppet over grænsen fra Libyen.

Det skal være sket efter et amerikansk luftangreb 18. februar mod en islamistisk træningslejr i Libyen. Mange militante tunesere mistede livet.

Siden revolutionen i 2011, der førte til præsident Zine El-Abidine Ben Alis flugt, har Tunesien kæmpet med at holde styr på militante islamister fra nabolandet.

Tuneserne har for nylig opført et grænsehegn på flere hundrede kilometer mod Libyen.

Islamister trænet i Libyen udførte sidste år store og alvorlige angreb mod mål i Tunesien. De formodes at have haft tilknytning til Islamisk Stat.

Det gik 18. marts sidste år ud over nationalmuseet Bardo i hovedstaden Tunis. 22 mennesker mistede livet, og de fleste dræbte var turister fra Europa.

Det ramte også overvejende europæiske turister, da en bevæbnet islamist 26. juni åbnede ild på en populær badestrand i byen Sousse. 40 blev dræbt.

24. november kostede en selvmordsbombe i Tunis, der var rettet mod præsidentens garde, 12 livet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere