Mistænkt for Paris-angreb sigtes for drabsforsøg i Belgien

Skudveksling i det sydlige Bruxelles har ført til, at Salah Abdeslam sigtes for drabsforsøg, siger advokat.

Det seneste terror-attentat i Bruxelles blev i lufthavnen. Her flygter folk fra lufthavnen

Salah Abdeslam, en af de mistænkte for angrebene i Paris 13. november i fjor, er sigtet for drabsforsøg i forbindelse med en skudveksling med politiet i Bruxelles.

Den franske statsborgers advokat oplyser, at Abdeslam er "sigtet for drabsforsøg enten alene eller i fællesskab".

Skudvekslingen skete ved en lejlighed i Forest i det sydlige Bruxelles 15. marts. Det var en uge før, at selvmordsbombere angreb lufthavnen og metroen i byen.

Ved hændelsen blev en algerisk islamist dræbt, og fire betjente blev såret. Tre dage senere blev Salah Abdeslam pågrebet i Molenbeek, hvor han havde adresse nær Bruxelles' centrum før angrebene i den franske hovedstad.

Advokaten vil ikke svare på, om Salah Abdeslam var til stede ved skyderiet i Forest.

- Det vil vi ikke diskutere. Det vil jeg ikke kommentere, siger Sven Mary.

Abdeslam står over for udlevering til Frankrig i løbet af de kommende dage. Han menes at være det eneste overlevende medlem af den gruppe, der angreb i Paris og dræbte 130 mennesker.

Belgisk politi har også forsøgt at afhøre den 26-årige mand om en eventuel forbindelse til de tre selvmordsangribere, der angreb i Bruxelles 22. marts, da 32 mennesker blev dræbt.

Den 26-årige skal i retten igen 28. april, og udleveringen til Frankrig vil "formentlig ske to dage efter retsmødet", siger Sven Mary.

Abdeslam og en mistænkt i forbindelse med angrebet i Bruxelles, Mohamed Abrini, blev i sidste uge flyttet til forskellige fængsler i Belgien.

Abrini har erkendt, at han er "manden med hatten", som med bøllehat blev fanget af overvågningskameraer i lufthavnen i Bruxelles kort før angrebet, da han gik sammen med selvmordsbomberne.

Senere har efterforskningen afsløret, at Abrini også blev fanget af et overvågningskamera på en tankstation i Frankrig sammen med Salah Abdeslam to dage inden angrebene i Paris.