Mistænkt IS-terrorist kan være i Danmark

Det svenske politi har henvendt sig til de danske myndigheder i forbindelse med jagten på Mutar Muthanna Majid, der mistænkes for at planlægge terror i Europa. Han eftersøges også i Danmark

Bekymrende, hvis mistænkt kan komme igennem eller befinder sig i Danmark, mener Peter Skaarup (DF).

Ved du noget? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

Svenske medier har torsdag morgen offentliggjort navn og foto på den mistænkte terrorist, som det seneste døgn har været genstand for en massiv menneskejagt i Sverige.

Den efterlyste er identificeret som Mutar Muthanna Majid og han er ifølge den svenske efterretningstjeneste Säpo medlem af Islamisk Stat og kom for nylig til Sverige med planer om at begå terror i Europa.

Jages i Sverige: Her er den mistænkte IS-terrorist

Nu bekræfter det danske politi overfor Ekstra Bladet, at de svenske myndigheder også efterlyser Mutar Muthanna Majid i Danmark.

Det fortæller leder af efterforskningssektionen ved Nationalt Efterforskningscenter, Lisbeth Jessen.

- Rigspolitiet kan bekræfte at dansk politi har modtaget billede og oplysninger om den eftersøgte mand af de svenske myndigheder. Der er ingen konkret viden om hans opholdssted. Derfor har de svenske kollegaer bedt om, at vi holder ekstra øje, fortæller vicepolitiinspektør Lisbeth Jessen til Ekstra Bladet.

Billede sendt til danske politikredse
Billedet er blevet sendt rundt til de danske politikredse.

En procedure der er helt normal i denne type sager, understreger NEC chefen.

Af hensyn til de svenske myndigheders efterforskning, vil det danske politi ikke afsløre, om man har fået yderligere oplysninger om Mutar Muthanna Majid.

Det er dette foto, som svensk politi bruger i jagten på den mistænkte, der er identificeret som Mutar Muthanna Majid. Flere svenske medier offentliggjorde torsdag morgen navn og billede på manden, der nu også efterlyses i Danmark (POLITIFOTO)
Det er dette foto, som svensk politi bruger i jagten på den mistænkte, der er identificeret som Mutar Muthanna Majid. Flere svenske medier offentliggjorde torsdag morgen navn og billede på manden, der nu også efterlyses i Danmark (POLITIFOTO)
 

- Jeg må henvise til de svenske myndigheder, hvis du vil have flere oplysninger, lyder det afværgende.

NEC-chef Lisbeth Jessen opfordrer befolkningen til at henvende sig til politiet, hvis man ser den eftersøgte mand.

Irakisk statsborger
Ifølge svenske medier skal den mistænkte være omkring 25 år.

Han er irakisk statsborger og skal have tilknytning til Sverige. Det er dog uklart, hvilken form for tilknytning, der er tale om.

Eftersøgt mand har kobling til Sverige

Onsdag hævede Säpo sikkerhedsniveauet i Sverige til fire, det næsthøjeste, på grund af øget trussel om terror. Det er det højeste niveau i Sverige nogensinde.

Svensk politi har øget sin patruljering på mange offentlige og strategiske steder. Det gælder blandt andet udenlandske ambassader.

Fængslet in absentia
Allerede tirsdag klokken 21.15 valgte den svenske chefanklager Agnetha Hilding Qvarnström at anholde Mutar Muthanna Majid in absentia, skriver svenske medier.

Norge hævede onsdag aften også sit beredskab. I Danmark har Rigspolitiet ligeledes valgt at hæve politiets beredskab fra 'forhøjet beredskab' til 'markant forhøjet beredskab'.

Det er det næsthøjeste niveau i Danmark, og det sker med henvisning til terrorangrebet i Paris fredag aften, hvor 129 mennesker blev dræbt i en række koordinerede angreb.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Ved du noget? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)