Mistede 10 familiemedlemmer i blodigt terrorangreb

Mindst 72 har mistet livet efter selvmordsbomber sprængte sig selv i luften i Lahore i Pakistan. En mistede ti familiemedlemmer i det blodige angreb

Se dramatiske billeder her filmet kort efter eksplosionen. (Video: AP)

72 personer har mistet livet, efter en selvmordsbomber udløste sit bælte i en park i Lahore i Pakistan søndag. Blandt de dræbte er halvdelen børn, beretter flere udenlandske nyhedsbureauer.

Udover de mange dræbte er op mod 300 såret. Mens dødstallet fortsat stiger ser den ene skæbnefortælling efter den anden dagens lys. Det internationale nyhedsbureau Associated Press har talt med flere vidner, der mistede deres kære, da bomben sprang.

Den muslimske mand Qasim Ali mistede 10 familiemedlemmer i angrebet. Hans 10-årige nevø Fahad Ali overlevede, men har pådraget sig svære skader. Han mistede både sine forældre og ene søster, mens to andre søstre kom slemt til skade.

Se også: Politi anholder flere terrormistænkte

- Jeg ved ikke hvordan, men jeg vil gøre alt for at komme tilbage til skolen, siger den 10-årige dreng, da nyhedsbureauet besøger den resterende del af familien i den pakistanske storby.

En pakistansk fraktion af Taliban har taget ansvar for angrebet, som ifølge en udtalelse fra den ekstremistiske gruppe var rettet mod kristne, der var samlet i parken i anledning af påsken. Det var dog mestendels muslimer, der mistede livet. Indtil videre er 44 af ofrene identificeret som muslimer, mens 14 andre var kristne. Stadig mangler man at identificere den resterende 14 ofre endeligt.

En Taliban-gruppe i Pakistan, Jamaat-ul-Ahrar, har taget ansvaret for det blodige angreb. De forklarer, at de bevidst gik efter at ramme kristne. AP har besøgt det jødiske område  Youhanabad i udkanten af Lahore, hvor sørgende er samlet i en kirke, der blev udsat for et angreb for et år siden.

- Hvor lang tid skal vi fortsætte med at begrave vores børn, siger Aerial Masih, der er onkel til et af terrorofrene.

(Foto: AP) Terror - 28. mar. 2016 - kl. 09:26 Selvmordsbomber dræbte 36 børn ved legeplads i Lahore

Flere vidner beskrev, hvordan selvmordsbomberen sprængte sig selv i luften nær en legeplads, hvormed en stor del af ofrene var børn.

- Jeg så kropsdele over alt. Især fra yngre børn. Det var skrækindjagende, fordi mange af forlystelserne stadig var i drift, mens der lå døde omkring dem, siger vidnet Mohammad Ali til det britiske medie The Guardian.

Flere arresteret
Pakistans premierminister Nawaz Sharif har fordømt angrebene og fortalt, at man vil slå hårdere ned på militante islamister.

Nawaz Sharif besøgte mandag morgen flere lokale hospitaler, hvor ofre fra angrebet fortsat er indlagt.

Senere mødtes premierministeren med højtstående embedsmænd for at diskutere fremtiden.

- Vores mål er ikke kun at fjerne terror, men også den ekstremistiske tankegang, som er en trussel mod vores livsform, sagde premierministeren efter mødet.

På Twitter forklarede talsmanden for den pakistanske hær, general Asim Bajwa, mandag formiddag, at flere arrestationer har fundet sted, og at et større antal våben og ammunition er blevet beslaglagt ved i alt fem ransagninger.

Pakistan har i årevis været plaget af Taliban-bevægelsens militante oprør mod staten, voldelige kriminelle grupper og sekterisk vold. Søndagens angreb er ifølge nyhedsbureauet Reuters det blodigste siden december 2014, hvor 134 skolebørn blev dræbt af Taliban. Tidligere i marts blev mindst 16 mennesker dræbt i et bombeangreb på en bus i regionen Peshawar.

  Foto: AP Terror - 27. mar. 2016 - kl. 20:52 Pakistansk Taliban gik efter kristne i Lahore

Se også: Bombeanslag i Lahore er modsvar på militær offensiv

1 af 2 Foto: AP
2 af 2 (Foto: AP)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere