Muslimleder vil sagsøge Charlie Hebdo

Lederen af den store muslimske konference OIC bekræfter, at gruppen forsøger at stable et søgsmål mod Charlie Hebdo på benene over bladets seneste Muhammed-tegninger

Iyad Madani vil sagsøge Charlie Hebdo. (Foto: AP/Mahmoud Illean)
Iyad Madani vil sagsøge Charlie Hebdo. (Foto: AP/Mahmoud Illean)
Følg Terror

Den islamiske konference, OIC, baseret i Saudi Arabien, arbejder lige nu på at sagsøge det franske satiremagasin Charlie Hebdo i kølvandet på bladets seneste forside, hvor Islams profet Muhammed endnu en gang optræder i tegnet form.

Nyheden kommer i kølvandet på sidste uges voldelige demonstrationer i Niger, Pakistan og Algeriet, lige som iranske myndigheder har bandlyst avisen Mardom-e-Emrooz for at tilbyde støtte på sin forside til Charlie Hebdo.

Det har fået Saudi Arabiens tidligere kulturminister og nuværende OIC-leder, Iyad Madani, til at fordømme den nyeste udgave af Charlie Hebdo, som Madani kalder ’et idiotisk træk, der kalder på juridiske konsekvenser’.

- OIC studerer i øjeblikket den europæiske og franske lovgivning, samt andre muligheder for at stable et søgsmål på benene, siger Iyad Madani til en Saudi-avis, ifølge The Independent.

- Hvis den franske lovgivning giver os lov til at sagsøge Charlie Hebdo, vil vi på ingen måde tøve med at sagsøge det franske satiremagasin, siger Madani.

Den islamiske konference har medlemmer fra Nordafrika til Mellemøsten, samt medlemmer i FN og EU. Madani har været leder af gruppen siden slutningen af 2013.

Nye protester mod Charlie Hebdo: Mindst 10 døde

CNN-ikon trækker sig efter Charlie Hebdo-tweet

Charlie Hebdo trykkes nu i syv millioner eksemplarer

Det er denne forside, der har fået OIC til at gå i clinch med Charlie Hebdo. (Foto: Jakob Jørgensen)
Det er denne forside, der har fået OIC til at gå i clinch med Charlie Hebdo. (Foto: Jakob Jørgensen)

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+