Muslimsk butiksarbejder bag redningsaktion i fransk gidseldrama

Det var butiksarbejderen Lassana Bathilys store mod, der var årsagen til, at mindst seks mennesker overlevede det forfærdelige gidseldrama i et jødisk supermarked i Paris

Sådan ser en rigtig helt ud. (Foto: Privatfoto)
Sådan ser en rigtig helt ud. (Foto: Privatfoto)

En muslimsk butiksarbejder bliver i øjeblikket hyldet som en sand helt i Frankrig.

For mens terroristerne Cherif og Said Kouachi gemte sig i en lille landsby tæt på Charles De Gaulle-lufthavnen i Paris, gik deres ven, Amedy Coulibaly, ind i et jødisk supermarked og truede med at slå folk ihjel, hvis politiet stormede den fabrik, Cherif og Said gemte sig i.

Krimi Supermarked-gidseltager var før dømt for narko og røveri

Bathily, der i franske medier bliver omtalt som muslim med maliske rødder, hjalp flere rædselsslagne kunder i sikkerhed i en fryser, mens butikken blev indtaget af Amedy Coulibaly.

- Jeg gik ned til fryseren, åbnede døren og tog flere mennesker ind med mig. Jeg slukkede for lyset og fryseren, og bad de andre om at forholde sig roligt, siger Lassana til BFMTV.

Her sigter Hayat Boumeddiene med en armbrøst. Billedet er angiveligt fra 2010 og taget i en skov. Krimi Nu er terror-enken Frankrigs mest jagede

Ifølge et fransk byrådsmedlem fik Lassana reddet seks mennesker og en baby, mens BFMTV melder om 15 gidsler.

Det franske politi indtog supermarkedet og fabrikken på samme tid. Alle tre terrorister blev slået ihjel.

Lassana Bathily fortalte BFMTV, at han formåede at slippe fri via vareelevatoren. Da han mødte politiet, antog de ham dog først for at være terrorist.

En fader gemte sig i supermarkedets kølerum med sin treårige søn, under gidseltagningen i går. (Foto: Google Streetview) Krimi Far gemte sig med treårig søn i kølerum under gidseltagning

- De sagde, at jeg skulle tage hænderne over hovedet og lægge mig ned på jorden. De gav mig håndjern på og holdt mig tilbage i halvanden time. Bagefter hjalp jeg dem med informationer om butikken.

I Frankrig bliver Lassana Bathily nu hyldet som helt, lige som flere franskmænd opfordrer til at hylde Bathily for hans mod.