Nævn ikke, han er muslim: Nu trækker kommune i land

Odense Kommune anbefaler nu skolerne at tale om religion, når de snakker med deres elever om terror-angrebene i København

Odense Kommune mente ikke, at det var nødvendigt at nævne Omar Abdel Hamid El-Husseins religiøse overbevisning i de fynske skoler, når weekendens terrorangreb bliver diskuteret. Nu har de ændret mening. (Foto: Politifoto)
Odense Kommune mente ikke, at det var nødvendigt at nævne Omar Abdel Hamid El-Husseins religiøse overbevisning i de fynske skoler, når weekendens terrorangreb bliver diskuteret. Nu har de ændret mening. (Foto: Politifoto)

- Omtal terroristen fra København alene som gerningsmand - ikke som muslim. Religion er ikke afgørende.

Sådan lød Odense Kommunes anbefaling, som de udsendte til lærerne og pædagogerne i Odense Kommune i kølvandet på weekendens angreb mod Krudttønden og den jødiske synagoge i København. Nu har piben dog fået en anden lyd.

I en pressemeddelelse fra Odense Kommune, skriver borgmester Anker Boye og børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen, at der var tale om en misforstået hensynsfuldhed, da der blev opfordret til at nedtone religion og etnicitet i diskussionerne om terrorangrebet.

- Vores opgave i sådan en frygtelig situation er at hjælpe vores børn bedst muligt til at forstå begivenheden, og derfor mener jeg, at det er en fejl, at man har sendt et brev, der opfordrer til at nedtone religion og etnicitet. Selvfølgelig skal vi fortælle vores børn om baggrunden for den frygtelige begivenhed, og her er det helt naturligt også at fortælle om, at gerningsmanden kan have været motiveret af Muhammed-tegningerne, siger Anker Boye i pressemeddelelsen.

- Meningen med orienteringen var at opfordre til en afbalanceret og respektfuld dialog. Det er naturligvis en fejl, hvis man kan få det indtryk, at lærerne skal fortie, at angrebene kan have baggrund i religion, udtaler Susanne Crawley Larsen.

Odense Kommune vil nu udsende en ny orientering til skolerne, hvor det gøres tydeligt, at børnene også skal have oplysninger om baggrunden for angrebene, står der i pressemeddelsen.

- Børnene skal selvfølgelig have informationerne på et niveau, der passer til deres alder, og det er også vigtigt at få talt om, at ekstremistiske handlinger ikke er kendetegnende for alle muslimer. Brevets hensigt har været at opfordre til en respektfuld dialog, men opfordringen til ikke at nævne religion er udtryk for misforstået hensynsfuldhed. Hvis vi helt fortier religionens rolle, så gør vi vores børn en bjørnetjeneste, siger Anker Boye.

Skolerne i Odense Kommune vil modtage kommunens nye anbefaling senere i dag.

Læs mere: Kommune til skoler: Fortæl ikke, at terroristen var muslim

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere