Nazist ville sprænge flygtningelejr

En 30-årig svensk nynazist ville sprænge en flygtningelejr med dynamit

Den 30-årige er tidligere dømt for flere forbrydelser, blandt andet med racistiske indslag. (Privatfoto)
Den 30-årige er tidligere dømt for flere forbrydelser, blandt andet med racistiske indslag. (Privatfoto)

Der er nu kommet nye oplysninger om den kendte nazist i Halland i Skåne, som er en af de tre sigtede i sagen, hvor der blev fundet over et halvt ton sprængstof på to adresser i Falkenberg i Sydsverige.  

Han købte 50 kg dynamit efter at være kommet i kontakt med en forhandler på Facebook.

Ifølge oplysninger til den svenske avis Expressen, skulle dynamitten være brugt til at sprænge en flygtningelejr.

Tre mand anholdt i Sverige efter stort fund af sprængstoffer. (Foto: Google Maps) Krimi Svensk nazist anholdt: Fandt et halvt ton sprængstof

- Der har blomstret en række rygter om emnet og ja, det er et af de rygter, jeg har hørt, siger advokat Lars Brandel, forsvarer for den 30-årige nazist, der anholdes for besiddelse af dynamit.

Anklageren vil ikke kommentere oplysningerne.

Den 30-årige er tidligere dømt for flere forbrydelser, blandt andet med racistiske indslag.

Sidste år blev han idømt seks måneders fængsel for grov vold og hærværk, efter at han havde angrebet en nabo med indvandrerbaggrund med en økse. Den 30-årige havde også en masse nazistisk propaganda i sit hjem.

Dynamitten blev fundet, da politiet lavede en razzia på hans gård i Halland. Tirsdag blev han anholdt på mistanke for at overtræde loven om sprængstoffer og brandfarlige effekter.

500 kg dynamit
- Vi arbejder ud fra den hypotese, at den store mængde sprængstoffer kunne anvendes til kriminelle formål, fortalte anklageren Jon Lindahl til Gøteborgs Tidende.

Advokat Lars Brandel har drøftet de mulige motiver med hans klient.

- Det er klart, at vi talte om det. Men lige så indlysende, at der ikke er andet motiv, end at han ville hjælpe en ven, der kom i finansielle problemer, siger Lars Brandel.

Buddy er således den 40-årige, der tidligere blev anholdt på mistanke om besiddelse af 500 kg dynamit.

Han behøvede, ifølge den 30-årige, penge til at reparere en bil, og det var for at hjælpe ham med penge, at dynamitkøbet blev foretaget.

Ifølge Expressens oplysninger vil myndighederne slå hårdt ned på nazisten, efter det har vist sig, at der var planer om at sprænge en flygtningelejr.