Annonce:
Annonce:

Nigerias præsident: Jeg undervurderede Boko Haram

Præsident forsøger inden valg at rette op på udvikling, hvor ekstremister har vundet mere og mere terræn

Arkivfoto: AP
Arkivfoto: AP
Annonce:
Følg Terror

Nigerias præsident, Goodluck Jonathan, siger, at han undervurderede den voldelige ekstremistgruppe Boko Haram, som har vundet kontrol over store områder i den nordøstlige del af landet.

Jonathan forsvarer også udsættelsen af Nigerias præsidentvalg, hvor han er udfordret af Nigerias tidligere militære leder, Muhammadu Buhari. Valget skal find sted den 28. marts, og præsidenten siges at have udsat det for at få mere tid til at føre valgkamp.

Boko Harams voldelige oprør har raset i seks år, og mange kritiserer styret under Jonathan for at have gjort for lidt for at nedkæmpe bevægelsen.

I begyndelsen gjorde vi formentligt for lidt - jeg selv og min stab. Vi undervurderede nok Boko Harams kapacitet, siger Jonathan i et interview med den indflydelsesrige avis ThisDay.

Annonce:

Han siger at militæret i den seneste tid har fået flere våben og mere ammunition og står bedre rustet til at bekæmpe islamisterne. Han udtrykker håb om, at Boko Harams leder vil blive taget til fange meget snart.

- Med Guds hjælp vil vi fange Abubakar Shekau inden valget, siger han.

Til et spørgsmål om, hvorfor det pludselig skulle lykkes at ændre afgørende på den seks år lange konflikt, som har kostet over 13.000 mennesker livet, siger Jonathan, at militæret nu står for at vinde terræn.

- Det er min overbevisning, at den 28. i næste måned, når valget finder sted, så vil Boko Haram måske slet ikke være i stand til angribe nogen by, siger han.

Nigeria er Afrikas største økonomi og har kontinentets største befolkning med omkring 175 millioner indbyggere.

Nigerianske regeringsstyrker har netop tilbageerobret byen Baga fra den islamistiske gruppe. Soldaterne var bakket op af luftangreb, da de lørdag morgen rykkede ind i byen for at tvinge Boko Haram ud.

Hærens manglende fremskridt i kampen mod bevægelsen er et stadigt større problem for præsidenten. Dele af det nigerianske militær har længe været mistænkt for at støtte eller samarbejde med Boko Haram, som sidste år dræbte anslået 10.000 af landets indbyggere.

Goodluck Jonathan er blevet beskyldt for at gøre for lidt for at gribe ind mod volden fra den sunnimuslimske jihadistgruppe.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: