Nørrebro imam opfordrede til krig mod jøder dagen før terrorangreb

Imam Hajj Saaed opfordrede i Nørrebro mosken Masjid Al-Faruq til krig mod jøder dagen før terrorangrebet i København

Videoen er et sammenklip fra fredagsbønnen i Nørrebro mosken Masjid Al-Faruq, der blev holdt 13 februar. (Video: Memri)

Dagen før det drabelige terrorangreb i København, hvor to personer blev dræbt og fem betjente såret, prædikede Nørrebro imam om krig mod jøder og opfordrede direkte til kamp.

Det afslører videoen i toppen af denne artikel, som mosken har lagt på sin Facebook og Youtube side.

Den 13. februar stillede Hajj Saaed sig op i Masjid Al-Faruq mosken på Heimdalsgade på Nørrebro og opfordrede til krig mod jøderne.

Mosken ligger blot få hundrede meter fra Mjølnerparken, som den 22-årige terrorist Omar El Hussein, mellem de to angreb i København søgte tilflugt i.

Terror Nyt terrorvidne: Finn prøvede at stoppe terrorist

- Vores Profet havde jødiske naboer i Al Medina. Ønskede han tættere relationer, harmoni og dialog, sådan som FN og dem der ønsker at forene sandhed og løgn? Eller prædikede han, at de skulle betro sig til Allah? Når de krænker deres løfte og ikke accepterer hans kald, så ved du, hvad han gjorde ved dem. Det står i hans Sira (Muhammeds bog red.), at han skal i krig med jøderne, siger Hajj Saaed blandt andet på videoen.

Avisen har forelagt folketingskandidat og mellemøstekspert Naser Khader videoen, og han mener ikke, at der er nogen tvivl om, at prædikens ord skal tages bogstaveligt.

Odense Kommune mente ikke, at det var nødvendigt at nævne Omar Abdel Hamid El-Husseins religiøse overbevisning i de fynske skoler, når weekendens terrorangreb bliver diskuteret. Nu har de ændret mening. (Foto: Politifoto) Terror Nævn ikke, han er muslim: Nu trækker kommune i land

- Jeg kender den imam som en stor ’upcomming star’ indenfor for det ekstreme miljø. Han er en stjerne hos Hizb ut-Tharir og prædiker meget hadfuldt mod Vesten og især jøder, siger Naser Khader til BT.

Det er uvist, om Omar El Hussein har haft nogen tilknytning til moskeen på Heimdalsgade, men Naser Khader vurderer, at det er imamer som Hajj Saaed, som med deres hadfulde prædiken kan tænde gnisten i unge ekstremister.