Nu er terroristen begravet

Omar El-Hussein er blevet begravet efter dagens fredagsbøn

Her bæres kisten. (Video: Kenneth Meyer)

Følg med LIVE nederst i artiklen.

Politiet var mødt talstærkt op til dagens fredagsbøn i Det Islamiske Trossamfund på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter.

- Der er både hollændervogne og andre store politivogne herude nu, sagde Ekstra Bladets reporter ved stedet. Det var på trods af, at der ellers var meget roligt op mod dagens fredagsbøn, som indledte 22-årige Omar El-Husseins begravelse.

Omar El-Hussein er manden bag weekendens dramatiske terroranslag mod København, hvor to personer blev dræbt af Omars dræbende skud.

Men politiet var langt fra de eneste, der dukkede op til dagens bøn. Blandt tilhørerne var den kendte, rabiate salafist Adnan Avdicm der tidligere på ugen har kaldt Omar El-Hussein for en helt. Han var også med til at fjerne blomsterne ved drabsstedet for Omar. Flere andre, maskerede mænd dukkede også op. Deriblandt en, vi kun må kalde ved fornavn.

- Jeg er her for at støtte min ven. Jeg tager nogenlunde afstand fra det, han har gjort.

- Kun nogenlunde?

- Ja. Tager Danmark afstand fra det, der sker i Palæstina? Tager Danmark afstand fra de små børn, der bliver dræbt rundt om i verden? Nej, det gør I ikke.

- Det retfærdiggør ikke det, Omar gjorde i sidste weekend..?

- Han støtter vores profet. Mere har jeg ikke at sige, siger Mohamed til Ekstra Bladets udsendte.


Her ses bedende muslimer på Dortheavej i København på dagen, hvor Omar El-Hussein skal begraves

Kendt salafist og Omars lillebror fjernede blomster fra drabssted

Tager afstand fra terror
- Derudover fortæller folk herude, at de tager stærkt afstand til Omars handlinger. Der er ingen, der bifalder dem, siger Ekstra Bladets journalist, som har snakket med nogle af de andre personer, der også er på vej til bøn.

Omar skal begraves i eftermiddag

Normalt er der et par tusind til fredagsbøn på Dortheavej, men vagterne forventer, at der kommer lidt flere i dag på grund af mindehøjtideligheden for Omar efterfølgende.

- Men de siger også, at hvis Omars begravelse havde ligget på en dag, hvor der ikke var fredagsbøn, så ville der ikke være kommet særlig mange mennesker.

22-årige Omar El-Hussein er manden bag weekendens terroranslag mod København
22-årige Omar El-Hussein er manden bag weekendens terroranslag mod København

'Alle får ens behandling'
Familien til Omar El-Hussein fik overdraget liget af den unge mand i dag, fredag. Inden begravelsen har liget fået en rituel afvaskning, som hører sig til.

Begravelsen starter dog ikke med mindehøjtideligheden. Først er der kaldt til fredagssbøn hos Det Islamiske Trossamfund på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter.

- Lige efter fredagsbønnen bliver liget transporteret ind i moskeen. Den ligger ved siden af, og så gør man klar til at bede en lille bøn. Når det er overstået, skal liget transporteres til begravelsen, siger Mohamed Nehme, der er pressetalsmand, til Ekstra Bladet.

- Er det sådan, det altid foregår?

- Ja, altid. Det er ligegyldigt, om man er banderelateret, eller hvem man er. Alle får ens behandling, siger Mohamed Nehme.

Manden bag angreb
Omar El-Hussein stod bag weekendens terroranslag i København, hvor han efter tre forskellige skudepisoder bliver dræbt af politiet på Svanevej på Nørrebro i København.

Inden da havde den 22-årige dræbt to personer. Først skød han 55-årige Finn Nørgaard uden for Krudttønden på Østerbro lørdag eftermiddag. Omar affyrede 28 skud ind gennem ruderne til bygningen, men Finn blev ramt ude på gaden, da han forsøgte at stoppe gerningsmanden.

Nyt terrorvidne: Finn prøvede at stoppe terrorist

Senere på natten var Omar El-Hussein igen på spil, og denne gang gik det på tragisk vis ud over 37-årige, jødiske Dan Uzan. Han stod frivilligt vagt uden foran synagogen i Krystalgade i indre København, da Omar El-Hussein kom tæt på og skød manden.

Fem politifolk blev sårede ved de to hændelser, og de er alle udskrevet fra hospitalet.


Hætteklædte mænd fjernede her blomster, der var lagt til Omar El-Hussein (video: Local Eyes) - se mere video på Localeyes.dk


Sådan så det ud umiddelbart efter, at Omar El-Hussein blev skudt og dræbt på Svanevej (sendt første gang den 15. februar)

'
Omar El-Hussein var en talentfuld kickbokser (video: Javamanden.dk)

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?