Nu mindes de terror-ofre i Paris

Mindehøjtidelighed for ofre for terrorangrebet i Paris i januar sidste år. OBS: Live-udsendelsen er slut

Francois Hollande til mindehøjtideligheden. (Screendump : AP)
Francois Hollande til mindehøjtideligheden. (Screendump : AP)

Frankrig har været hårdt ramt i 2015, når det kommer til terror.

7. januar blev 12 mennesker dræbt i forbindelse med et angreb på det franske satiremagasin Charlie Hebdo, og i de efterfølgende to dage mistede yderligere fem mennesker livet i terror-angreb - herunder fire i et jødisk supermarked.

Det lykkedes politiet at uskadeliggøre og dræbe gerningsmanden, inden andre kom til skade. (Foto: AP) 112 - 7. jan. 2016 - kl. 23:21 Paris angrebet igen: 'Kunne ligeså godt være sket i Danmark'

Senere på året, i november, blev hele 130 mennesker slået ihjel, da terrorister i flere koordinerede angreb skød vildt omkring sig på lokaliteter, der er en stor del af den vestlige kultur - caféer, restauranter, barer og koncertsteder. Samtidig blev der udløst bombeveste flere steder omkring stadion, hvor der blev spillet fodbold.

Her undersøges liget af den dræbte angriber (Privatfoto) 112 - 7. jan. 2016 - kl. 19:06 Medier: Dræbt terror-mistænkt var hjemløs og IS-sympatisør

Dertil kommer flere mindre angreb i løbet af året. Nogle har kostet enkelte menneskeliv, men senest gik det alene ud over terroristen selv, da han, en ung IS-sympatisør, bevæbnet med en kniv forsøgte at trænge ind på en politistation i Paris.

I dag er der mindehøjtidelighed for ofrene. Tusindvis af mennesker er samlet på Place de la Republique i hjertet af Paris - herunder byens borgmester Anne Hildalgo og præsident Francois Hollande.

 

1 af 2 Billedet her er fra mindehøjtideligheden for Hyper Cacher-ofrene i går, altså de fire mennesker, der mistede livet i det jødiske supermarked. (Foto: AP)
2 af 2 Francois Hollande til mindehøjtideligheden. (Screendump : AP)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere