Nu vil formodet Paris-terrorist tale

Salah Abdeslam, der mistænkes for at stå bag angrebene i Paris, vil gerne udleveres. Han ønsker at forklare sig i Frankrig

Her bliver Salah Abdeslam anholdt under stor politiaktion den 18. marts i Belgien. (Video: VTM)

Den terrormistænkte belgier Salah Abdeslam vil ifølge nyhedsbureauet Reuters udleveres til Frankrig, hvor han vil afgive forklaring.

- Salah Abdeslam har bedt mig om at fortælle jer, at han ønsker at tage til Frankrig så hurtigt som muligt, siger hans advokat Sven Mary til tv-stationen BFM TV i en kommentar fra Bruxelles.

Den 26-årige formodede terrorist modsatte sig i første omgang udlevering til Frankrig, men har nu tilsyneladende ændret mening.

Politiet var massivt til stede i Bruxelles tirsdag (Foto: AP) 112 - 15. mar. 2016 - kl. 20:53 Dramatiske skudkampe i Bruxelles: En dræbt

Salah Abdeslam blev anholdt efter en større politiaktion fredag i sidste uge i Belgien. Dagen efter blev han tiltalt for terrordrab og for at være en del af den terrorgruppe, som i november sidste år udførte to terrorangreb i Paris.

- Salah Abdeslam er af undersøgelsesdommeren blevet tiltalt for deltagelse i terrordrab og deltagelse i en terrororganisations aktiviteter, lød det i en udtalelse fra den belgiske anklagemyndighed.

Anholdt efter menneskejagt
Den 26-årige belgiske muslim med marokkanske rødder blev anholdt om aftenen i Molenbeek, en forstad til Bruxelles i Belgien.

Se også: Belgisk politi har anholdt terrormistænkt

Det skete, efter at politiet over hele Europa har været på jagt efter ham siden terrorangrebet i Paris i Frankrig 13. november i fjor, hvor militante islamister dræbte 130 mennesker blandt andet på spillestedet Bataclan.

Salah Abdeslam er af flere europæiske medier blevet udnævnt som hjernen bag det voldsomme terrorangreb.

Han mistænkes for at have været central i udførelsen, da han skulle have lejet to biler, som blev benyttet under angrebet. Ifølge flere belgiske medier skal han have kørt selvmordsbomberne til Stade de France og skulle desuden have deltaget i skyderierne på restauranterne i det 11. arrondissement.

Se også: Anholdt Paris-terrorist: - Jeg er glad for, det er ovre

Et bombebælte blev kort tid efter angrebet fundet i en skraldespand, hvorpå også Salah Abdeslams DNA blev fundet.

Udlevering kan tage tre måneder
Ifølge anklageren i Paris havde Saleh Abdeslam planer om at sprænge sig selv i luften på Frankrigs nationalstadion, Stade de France, som led i angrebene i Paris den 13. november sidste år.

Artiklen fortsætter under videoen

Sådan overlevede AP-fotograf eksplosioner ved stadion

Men han fik tilsyneladende kolde fødder i sidste øjeblik. Det har han forklaret til de belgiske efterforskere. Hans advokat Sven Mary siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at Abdeslam "ikke kendte noget til" de nyere angreb mod lufthavnen og metroen i Bruxelles.

Ifølge anklageren i Paris, Francois Molins, vil det i værste fald kunne tage tre måneder at få udleveret Abdeslam til Frankrig.

Abdeslam skal for retten i Bruxelles 31. marts for at udvirke den europæiske arrestordre, som Frankrig har udstedt.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere