Ny aktion: Ung mand anholdt i terrorsag

Københavns Politi har anholdt endnu en i terrorsagen i København - stor aktion på Østerbro lige nu

Video: Linda Johansen

Har du set noget - eller kender du den anholdte? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

To unge mænd sidder allerede fængslet for medvirken til drab og drabsforsøg, efter Omar El-Husseins angreb mod Krudttønden og synagogen i Krystalgade - og nu har Københavns Politi anholdt endnu en.

Den unge mand blev anholdt klokken 10.35 og skal fremstilles i grundlovsforhør lørdag, hvor han officielt vil blive sigtet for medvirken til Omar El-Husseins handlinger.

Københavns Politi ønsker på nuværende tidspunkt hverken at uddybe, hvordan den unge mand formodes at være involveret, hans alder eller relation til den 22-årige terrorist.

Omars mistænkte hjælpere skal fortsat sidde fængslet

Politiet oplyser videre, at man vil kræve lukkede døre i grundlovsforhøret, ligesom der vil blive begæret navneforbud på den unge mand.

Politiet er lige nu talstærkt til stede omkring Hans Knudsens Plads, og ifølge Ekstra Bladets oplysninger er aktionen på Østerbro relateret til formiddagens anholdelse i sagen.

Hør mere om aktionen på Østerbro her:

 

Politiet står vagt ved flere opgange og lokaliteter, men særligt en adresse på Vognmandsmarken har politiets interesse. I denne opgang bor der ifølge Ekstra Bladets oplysninger et familiemedlem til den afdøde Omar El-Hussein.

Politiet vil hverken be- eller afkræfte, at den anholdte har familiemæssig relation til den 22-årige terrorist.

Politiet har arbejdet på stedet i et par timer og har spærret store områder af med minestrimmel. Også kælderen under ejendommen på Vognmandsmarken bliver gennemsøgt af politiet, der ligeledes har flere hunde med, fortæller Ekstra Bladets mand på stedet.

Politi og teknikere medbragte en stor boltsaks, da de sammen med en person - muligvis en vicevært - bevægede sig mod ejendommens kælder.  Efterfølgende kom en låsesmed til stedet - formentlig for at sætte en lås på det rum i kælderen, politiet havde ransaget.

En beboer i opgangen fortæller til Ekstra Bladet, at de bliver eskorteret af politiet, hvis de skal til og fra deres lejlighed.

- Vi bliver fulgt frem og tilbage, men kan ikke se, hvad der foregår. Da jeg gik for at købe ind cirka klokken 11.15, blev jeg mødt af politiet, og das jeg kom hjem igen, blev jeg fulgt helt op til gadedøren, siger beboeren - en kvinde på 73.

En bil - muligvis tilhørende den anholdte unge mand - bliver bugseret væk af politiet. (Tv: Kenneth Meyer)

Netop adressen på Vognmandsmarken var også i politiets søgelys dagen efter angrebene i København - og også her gennemsøgte politiet både lejligheder og kælderen under bygningen. En ung mand blev anholdt, men blev efterfølgende løsladt igen. Det er uvist, om det er den samme mand, der nu er anholdt og sigtet i sagen.

Ekstra Bladets mand på stedet fortæller desuden, at politiet netop har afhentet en sort bil af mærket Dacia, som stod tæt ved Vognmandsmarken.

Artiklen fortsætter under videoen

Det var her på Nørrebro, at Omar El-Hussein blev skudt efter sine terrorhandlinger. (Tv: Kenneth Meyer)

De to, der i forvejen sidder fængslet, er unge mænd på 19 og 22 år. De er blandt andet sigtet for at have hjulpet Omar El-Hussein med at an- og afskaffe våben samt for at have sørget for et tilholdssted.

Omar El-Hussein blev selv dræbt efter sine to terrorangreb mod henholdsvis kulturhuset Krudttønden på Østerbro og den jødiske synagoge i Krystalgade i Københavns indre by.

Han åbnede ild mod politiet, da han blev råbt an på Svanevej på det ydre Nørrebro, og de to betjente fra politiets aktionsstyrke besvarede skuddene og dræbte den 22-årige med intet mindre end 38 skud.

Terroristen Omar risikerede seks års fængsel i ny sag

Omar El-Hussein blev dræbt af politiet efter sine to angreb. (Privatfoto)
Omar El-Hussein blev dræbt af politiet efter sine to angreb. (Privatfoto)

Har du set noget - eller kender du den anholdte? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.