Ny skræmmende PET-rapport: Frygter bombeterror i Danmark

Center for Terroranalyse under PET har netop offentliggjort en ny rapport med dystre konklusioner for Danmarks sikkerhed

PET frygter nye terrorangreb inspireret af Islamisk Stat i Danmark (Foto: Polfoto)
PET frygter nye terrorangreb inspireret af Islamisk Stat i Danmark (Foto: Polfoto)

Center for Terroranalyse under PET frygter, at vi ikke har set det sidste terrorangreb på dansk grund.

I forbindelse med den nyeste trusselsvurdering fra CTA under PET advarer efterretningstjenesten om, at terrorangreb kan finde sted uden, at PET på forhånd har fået efterretningsmæssige indikationer på det.

- Terrortruslen mod Danmark er alvorlig. Terrorangrebene i København den 14. og 15. februar 2015 viste, at der er personer, som har både intention om og kapacitet til at begå terror i Danmark, motiveret af militant islamisme, lyder det fra PET chef Jens Madsen.

- Truslen udspringer fra konflikter og ideologier i udlandet, der radikaliserer personer og miljøer i Danmark.

I følge rapporten kommer de største trusler fra enkeltstående personer, der har en særlig interesse i at gå efter symbolske mål, der i visse kredse kan opfattes som krænkende for islam.

Især inspiration fra Islamisk Stat blandt radikale miljøer i Danmark, ser PET som en reel trussel.

I sær angreb med 'stikvåben, skydevåben eller mindre bomber, eller angreb med andre forhåndenværende midler', frygtes af efterretningstjenesten og vurderingen går på, at 'sådanne angreb kan gennemføres'.

- Vi vurderer, at der fortsat er personer, der tilslutter sig militant islamistiske miljøer i Danmark, og at der i miljøerne er udbredt sympati for ISIL.

- Personer, der påvirkes af militant islamistisk propaganda, og som samtidig har forbindelser til kriminelle miljøer med en høj grad af voldsparathed, og adgangen til våben kan være af stigende betydning for terrortruslen spontant eller med kort planlægning, advarer Jens Madsen.

Læs hele rapporten her.

 Her ses blomster foran Krudttønden i København, hvor det første af to terrorangreb fandt sted lørdag den 14. februar.

Her ses blomster foran synagogen i Krystalgade, hvor det andet terrorangreb fandt sted.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere