Nytårsmassakre: Her er den mistænkte

Menneskejagt på terrorist fortsætter: Flere anholdt i Tyrkiet

Den enlige terrorist blev fanget af flere overvågningskameraer, men er fortsat på fri fod. Video: AP

Istanbul Politis Antiterrorenhed har frigivet en række fotos af manden, som er mistænkt for at have dræbt 39 og såret 65 mennesker nytårsaften på natklubben Reina.

Mens flere tyrkiske medier rapporterer om op mod 12 anholdelser, har vicepremierminister Numan Kurtulmus på et pressemøde bekræftet, at otte personer er anholdt i sagen.

Se også: Dræbt midt i nytårsfesten: Her er ofrene for blodbadet i Istanbul

Efter pressemødet gennemførte politiets specialstyrker en omfattende operation med blandt andet helikopter mod et hus i Zeytinburnu.

Det skete på baggrund af et tip, skriver BBC, som uddyber, at operationen ikke førte til en anholdelse af den mistænkte.

Artiklen fortsætter under billedet...

Tyrkisk politi har frigivet dette billede af manden, som man mistænker for at have dræbt 39 og såret 65 mennesker nytårsnat på en natklub i Istanbul. Foto: Polfoto
Tyrkisk politi har frigivet dette billede af manden, som man mistænker for at have dræbt 39 og såret 65 mennesker nytårsnat på en natklub i Istanbul. Foto: Polfoto
 

Ifølge den tyrkiske avis Hürrieyet blev en person anholdt og pådrog sig skader, da han forsøgte at flygte og kastede sig ud fra en balkon.

Den norske avis VG har kontaktet Istanbul Politis pressetalsmand, som ikke kunne bekræfte oplysningen, men ville komme med en udtalelse i løbet af natten.

Kaos og panik nytårsnat, hvor et terrorangreb mod en natklub kostede 39 mennesker livet. Foto: AP Terror - 2. jan. 2017 - kl. 13:55 Medie: Otte anholdt efter nytårsmassakre

Ifølge vicepremierministeren er myndighederne i besiddelse af gerningsmandens fingeraftryk og oplysninger om hans udseende:

- Det næste skridt vil være at forsøge at identificere ham så hurtigt som muligt. Vi håber, vi ikke kun finder terroristen, men også de forbindelser og mennesker, som støttede ham i og udenfor klubben.

Artiklen fortsætter under billedet...

 

Tyrkisk politi efterforsker blandt andet, om den mistænkte tilhører en IS-celle, som menes at stå bag skud- og bombeangrebet i Atatürk Lufthavn i Istanbul i juni, hvor 41 blev dræbt.

Blodigt nytår i Istanbul. Foto: AP Terror - 2. jan. 2017 - kl. 09:41 Nytårsmassakre: Brugte op mod 180 kugler på syv minutter

Ifølge Hurrieyet tyder indledende politiundersøgelser på, at gerningsmanden kan være fra Usbekistan eller Kirgisistan. Avisen citerer også det tyrkiske medie Habertürk for oplysningen om, at myndigheder undersøger, om han kan være fra Xinjiang i det østlige Kina.


Det var på natklubben Reina i Istanbul, skyderiet fandt sted. Video: AP.

Mandag tog terrororganisationen Islamisk Stat ansvaret for blodbadet, som både tyrkiske og amerikanske myndigheder siden nytårsnat har betegnet som et terrorangreb og fordømt.

Kurtulmus kalder angrebet på Reina natklub for en 'besked' til Tyrkiets engagement i Syrien, men fastholder, at Tyrkiet ikke lader sig skræmme.

Artiklen fortsætter under billedet...

Dette overvågningsbillede viser angiveligt den formodede gerningsmand. Foto: AP
Dette overvågningsbillede viser angiveligt den formodede gerningsmand. Foto: AP
 

Ifølge tyrkiske medier ankom gerningsmanden til den fashionable natklub Reina i taxa. Fra bagagerummet tog han en automatriffel, som han begyndte at skyde vildt om sig med.

Angiveligt tog gerningsmanden en rød dragt af i natklubben, inden han forsvandt fra stedet efter ugerningen. Det er dog svært på billederne at se, om manden faktisk havde klædt sig ud som julemand. Foto: AP Terror - 2. jan. 2017 - kl. 08:03 Nyhedsbureau: Så mange udlændinge dræbt i natklubterror

Allerede ved indgangen til natklubben affyrede han de første skud, der dræbte en vagt og en civil.

På syv minutter nåede han at bruge op mod 180 kugler og forvandle nytårsfesten til et blodbad.

1 af 3 Den formodede gerningsmand bag massakren på natklubben Reina. Foto: AP
2 af 3 Dette overvågningsbillede viser angiveligt den formodede gerningsmand. Foto: AP
3 af 3 Tyrkisk politi har frigivet dette billede af manden, som man mistænker for at have dræbt 39 og såret 65 mennesker nytårsnat på en natklub i Istanbul. Foto: Polfoto
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere