Over 40 dræbt ved luftangreb på Islamisk Stat i Libyen

Frankrig og Egypten vil indkalde FN's Sikkerhedsråd på grund af den kaotiske situation i Libyen

Den øverstkommanderende for Libyens luftvåben siger, at mellem 40 og 50 militante blev dræbt under mandagens luftangreb mod Islamisk Stat i Libyen, oplyser Egyptens statslige tv.

- Mellem 40 og 50 blev dræbt. Der blev ramt ammunitionslagre og kommunikationscentre, siger den højtstående libyske kommandant Saqer al-Joroushi til egyptisk tv.

Libyen siger, at luftangrebet på Islamisk Stat er blevet koordineret i samarbejde med Egypten.

Frankrigs præsident, François Hollande, er nået til enighed med Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi, om, at FN's Sikkerhedsråd skal indkaldes på grund af situationen i Libyen.

- Hollande og hans egyptiske modpart har anmodet om at få indkaldt Sikkerhedsrådet på grund af situationen i Libyen. Der må træffes forholdsregler efter de egyptiske luftangreb mod Islamisk Stat i landet, hedder det i en erklæring fra den franske præsidents kontor.

Egyptens militær bombede tidligt mandag den ekstremistiske milits i Libyen, efter at gruppen har halshugget 21 kristne egyptere.

Bombardementet er sket dagen efter, at Islamisk Stat offentliggjorde en video, der øjensynligt viser halshugninger af 21 egyptere i Libyen.

- Luftangrebene var rettet mod Islamisk Stats lejre, træningssteder og våbendepoter i Libyen, hedder det i en erklæring fra det egyptiske militær.

Islamisk Stat har på baggrund af den kaotiske situation i Libyen oprettet adskillige baser i landet.

Den egyptiske præsident har gentagne gange sagt, at de militante i Libyen udgør en alvorlig fare for Egypten, som er strategisk allieret med USA, og som har interne problemer med islamistiske grupper.

I Sinai har lokale oprørsgrupper svoret troskab mod Islamisk Stat.

Tusinder af egyptere er efter en opstand i hjemlandet i 2011 rejst til nabolandet Libyen for at søge arbejde på trods af advarsler fra de egyptiske myndigheder om ikke at rejse til et af de farligste lande i regionen.

The New York Times skriver, at det er første gang, at IS har offentliggjort en video fra et område uden for Syrien eller Irak.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Så hvad laver vi i Guinea?