Over 60 er dræbt i Taliban-angreb på lufthavn

Mange civile er blevet ofre for et angreb i Kandahar i Afghanistan. Angrebet varede over 24 timer

Over 60 mennesker er blevet dræbt i forbindelse med et angreb på lufthavnen i Kandahar i Afghanistan. Angrebet begyndte tirsdag aften og sluttede først over et døgn senere.

Det oplyser en talsmand for landets forsvarsministerium.

- Den sidste af angriberne blev dræbt klokken 20.15 i aftes (onsdag, red.), siger Dawlat Waziri ifølge nyhedsbureauet dpa.

Han siger, at 38 civile, 10 afghanske soldater og to afghanske betjente mistede livet. Derudover blev 11 Taliban-krigere, som menes at stå bag angrebet, dræbt.

Foruden de dræbte blev yderligere 37 såret, lyder det.

Øjenvidner berettede onsdag om eksplosioner og skudsalver ved lufthavnen, ligesom lokale beboere fortalte om, at de havde hørt medlemmer af de afghanske sikkerhedsstyrker bønfalde oprørerne om at slippe kvinder og børn fri.

En embedsmand fra sikkerhedsstyrkerne berettede, at flere oprørere brugte civile som "menneskelige skjolde", hvilket besværliggjorde operationen.

En talsmand for Taliban bekræftede tirsdag aften, at det var gruppen, som stod bag angrebet mod lufthavnen i det sydlige Afghanistan.

Der er over 2000 internationale soldater udstationeret nær lufthavnen i Kandahar, men de blev ikke involveret i kampene mod Taliban, siger en talsmand for Isaf-missionen til dpa.

Afghanistans præsident, Ashraf Ghani, sagde onsdag, at han var klar til at indgå en fredsaftale med de dele af oprørerne, der lægger deres våben og deltager i en demokratisk proces.