OVERBLIK: Anholdt under terrorist-jagt: Jeg lånte min lejlighed ud til to belgiere

- Jeg vidste ikke, de var terrorister, hævder den nu anholdte. Få overblikket over den syv timer lange terroraktion her

En mand, som er blevet anholdt under onsdagens store politiaktion i Saint-Denis i det nordlige Paris fortæller til det franske nyhedsbureau AFP, at han havde lånt sin lejlighed ud til to belgiere for at gøre en af sine venner en tjeneste.

- En ven bad mig om at give to af hans venner husly et par dage, har manden fortalt til AFP.

- Jeg sagde, at der ikke var nogen madrasser. De svarede: 'det er ikke noget problem'. De ville bare have vand og bede, har manden, der ønskede at være anonym, før han blev lagt i håndjern og ført væk af politiet.

Tidligere PET-chef: Konkrete trusler bag hævet beredskab

- Jeg blev bedt om at gøre dem en tjeneste, og det gjorde jeg. Jeg vidste ikke, de var terrorister.

Mandens veninde, som også blev anholdt af politiet, har fortalt AFP, at hun havde sovet i lejligheden i sidste uge, og at de to gæster ankom for 'to dage siden'.

De to nu anholdte er blandt de i alt syv mennesker, som politiet har anholdt under aktionen mod lejligheden, som begyndte klokken 04.20 onsdag.

Nogle af betjentene var maskerede under aktionen. (Foto: AP)
Nogle af betjentene var maskerede under aktionen. (Foto: AP)
 

Siden aktionen begyndte med flere skudvekslinger og eksplosioner og evakueringer af skrækslagne borgere har forstaden til Paris i syv timer været invaderet af svært bevæbnet politi og militær, og flere meldes dræbt.

Hovedfokuset var en lejlighed i området Saint-Denis, som ligger 10 kilometer fra Paris' centrum. Politiet havde en formodning om, at at den belgiske statsborger Abdelhamid Abaaoud befandt sig i lejligheden. Han menes at være hjernen bag terrorangrebet fredag i Paris. Politiet havde også en formodning om, at den efterlyste Addeslam Salah skulle befinde sig i lejligheden.

Militæret deltog også i den omfattende aktion. (Foto: AP)
Militæret deltog også i den omfattende aktion. (Foto: AP)
 

Der er endnu ingen meldinger onsdag omkring klokken 12.00 om, hvorvidt de to terrormistænkte befandt sig i lejligheden.

Politiet har bekræftet, at to personer er blevet dræbt under den syv timer lange aktion. En af dem er en kvindelig selvmordsbomber. Hun udløste en eksplosiv vest, da politiet stormede lejligheden. En anden person er angiveligt blevet dræbt af politiets skud.

Syv personer er blevet anholdt i forbindelse med aktionen. Heraf tre personer, som har befundet sig inde i lejligheden.

Frem mod slutningen af aktionen, blev en mand ført ud af lejligheden:

En person ført ud af lejligheden. Det er endnu uvist, hvilken forbindelse han har til aktionen. (Foto: AP)
En person ført ud af lejligheden. Det er endnu uvist, hvilken forbindelse han har til aktionen. (Foto: AP)
 

Fem betjente er blevet såret i forbindelse med aktionen. Der udover har politihunden Diesel mistet livet, da den blev dræbt af terroristerne. Det skriver det franske nationalpoliti på Twitter.

Politi mindes hund efter terror-aktion

En såret betjent støttes på vej ud af lejligheden. (Video: AP)

Den offentlige transport i området Saint-Denis var under aktionen stærk påvirket af morgenens begivenheder. Beboere i området skulle holde sig indenfor og skulle holde sig væk fra vinduerne. Flere skoler i området lukkede også som følge af den omfattende aktion.